algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
17°

L'església de Santa Creu mostra els secrets

Un grup de veïns realitzà una visita guiada pel museu sacre i la capella d'aquesta parròquia


La popular barriada palmesana del Puig de Sant Pere celebra aquests dies les seves festes patronals. És per això que l'Associació de Veïns va organitzar per a l'horabaixa d'ahir una visita al museu sacre, la capella, la cripta i el campanari de l'església de Santa Creu, parròquia d'aquesta barriada.

Al museu els visitants van poder contemplar la popular verge adormida i admirar la col·lecció de copons, reliquiaris, encreuaments processionals i altres instruments litúrgics. Més tard es va poder visitar la capella, una construcció del gòtic primitiu amb voltes de creueria. Les peces que es poden veure a la sala d'art sacre tenen relació amb tres temes històrics, la vinculació de la parròquia amb la Cartoixa; la història de la confraria del Sant Crist de Santa Creu; i la relació d'aquesta església amb el món dels corsaris i els mercaders.

A les vitrines de la sala es poden veure algunes peces singulars del patrimoni de la parròquia, com la creu processional de la Cartoixa de Valldemossa, la custòdia regalada pel general Barceló o la Mare de Déu morta, una talla molt notable del segle XVI. També es mostren dos exvots del segle XVIII.

Després de la visita a la parròquia la barriada continuà amb les seves festes amb una gran sardinada que tingué lloc a la plaça de la porta de Santa Catalina. Aquest mateix indret serà l'escenari avui de la projecció de la pel·lícula La boda del monzón a les 22.00 hores.

Prèviament el dematí tindrà lloc a la mateixa parròquia una missa major a partir de les 12.00 hores. Avui també hi haurà un dels actes destacats de les festes de la barriada del Puig de Sant Pere ja que a partir de les 19.00 hores, i des de la capella de Sant Elm, sortirà la tradicional processó de ses Barques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.