algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El Palau March inaugura l'auditori amb un recital del pianista Joan Moll

El concert, el dia 7 de juliol, és el primer d'un cicle de sis actuacions

P. GIMÉNEZ.Palma.
Amb un recital a càrrec del pianista Joan Moll, la Fundació Bartomeu March inaugurarà el pròxim dia 7 de juliol l'auditori del centre, acabat de reformar i que durà el nom de Joan March Cencillo. El mateix vespre es posarà una placa commemorativa a l'espai dissenyat per l'enginyer Higini Arau, i que serà l'escenari dels sis concerts que integren el programa Concerts d'estiu del Palau March, i en el qual figuren intèrprets de prestigi com la soprano Julia Gooding, i formacions consolidades com la Camerata de Varsòvia.

El director de l'entitat, Basilio Baltasar, explicà ahir que, després de reobrir les portes del museu el 15 d'abril passat, «la Fundació inaugura ara l'Auditori». Ho fa recuperant l'experiència dels cicles de concerts que acollia ja l'any 1988 i el seu director, Patrick Meadows.

Quant al programa, «variat i interessant» i amb convidats «de nivell consagrat», com el definí Meadows, es desenvoluparà els mesos de juliol i d'agost. Tots els recitals tenen estipulat un preu de 15 euros i començaran a les 21.30 hores.

El pianista Joan Moll n'obrirà el cicle el dia 7 de juliol. El músic ha preparat per a l'ocasió un programa d'obres «que ofereix una visió de l'evolució del 'Nocturn', la cinquena essència del Romanticisme», segons afirmà. A més, hi inclourà obres dels compositors Field, Chopin, els mallorquins Capllonch i Torrandell, Albéniz, Liszt, Debussy, «que dóna ja més importància a l'atmosfera i a la melodia», i Scriabin.

La formació integrada per Kim Amps (soprano), Laura Casanova (clavicèmbal) i Catherine Rimer (violoncel barroc), Trío de Damas, tocarà el dia 9 de juliol per presentar un repertori amb peces de Von Bingen, Leonarda i Strozzi.

El Palau March viurà una de les sessions més destacades coincidint amb l'equador del programa. El 23 de juliol, la prestigiosa soprano Julia Gooding, acompanyada per Timthy Roberts -que tocarà un piano de 1840 duit a Palma de manera expressa per a l'ocasió- pujarà a l'escenari de l'auditori amb un programa que inclou un tema de Haydn que s'estrenarà per primera vegada a l'Illa.

Els concerts acabaran el dia 31 amb Amb Piano Trío, assidus del Festival de Deià. Andreas Frölich (piano), Sylvia Viertel (violí) i Floris Mijuders (violoncel) oferiran un recital clàssic amb composicions de Beethoven, Prokofiev, Rakhmaninov, Turina i Xostakòvitx.

«Interessant», segons Meadows, pot resultar la vetlada del dia 20 d'agost. Membres de la formació Octuor de France interpretaran les Cartes i notes de Mozart. Per acabar, el dia 27 d'agost la Camerata de Varsòvia clourà el cicle amb obres de Haydn, Szymanowski i Ravel.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.