algo de nubes
  • Màx: 13.32°
  • Mín: 7.77°
13°

Maruja Torres: «Quan jo mori, el meu apotecari haurà de tancar la seva botigueta»

L'escriptora oferí una conferència «desbordada» pel públic

TONI D'EGUIA.Palma.
Amb la frase «quan jo mori, el meu apotecari haurà de tancar la botigueta», Maruja Torres començà una xerrada que ja augurava rialles i humor entre el nombrós públic. L'escriptora i articulista oferí ahir la conferència Malalties, manies. Estam vius, quina sort al Gran Hotel de Palma en l'acte de clausura del curs de l'Acadèmia Mèdica Balear, en la qual parlà d'una manera relaxada i divertida del fet de tornar gran.

Els mateixos organitzadors reconegueren que estaven «desbordats» per la quantiosa assistència que omplí les dues sales habilitades per a l'acte. «Quan una dona compleix els cinquanta anys, assoleix una millor comprensió de la vida i potser també de la seva brevetat», explicà mentre feia referència a la «por de la mort» de la nostra civilització. «Aquest és el moment -assegurà- en què una s'adona que el seu apotecari és el seu millor aliat i amic, tot i que fins fa poc temps per a ella tan sols fos el seu perruquer».

D'aquesta manera, entre broma i broma, anà tocant els punts més rellevants en els quals, segons ella, es notava l'edat, com l'exercici, la vida social, la menopausa, les contractures o el menjar, i assegurà que «amb l'edat he anat aprenent a assaborir els plaers gratuïts que et dóna la naturalesa, com la bellesa de la lluna o d'una bona posta de sol».

L'escriptora acabà la conferència recordant als assistents que «som molt afortunats de tenir el que tenim i de viure bé al primer món»; així mateix els demanà que «pensem més en aquells que no són tan afotunats i facem el possible perquè siguin un poc més feliços».

L'Acadèmia Mèdica Balear té com a tradició fer un acte de cloenda del curs «que no sigui estrictament científic», segons el secretari de l'entitat, Lluís Mas Miquel, en el qual es convida una persona que no estigui estretament relacionada amb el camp de la medicina perquè parli sobre aquest tema.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.