algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El Corte Inglés ja ha venut quasi tots els exemplars de Harry Potter

Tot i que arribà amb retard, el llibre ja ha superat les expectatives

TONI D'EGUIA.Palma.
Harry Potter i l'Orde del Fènix està superant les expectatives de vendes. Sense cap dubte és un èxit». D'aquesta manera difinia ahir José Ruiz, responsable de la secció de llibres d'El Corte Inglés, la posada a la venda del darrer volum del jove mag Harry Potter.

«Encara que arribà dilluns a Mallorca -a la resta del món es començà a vendre dissabte- ja hem venut més de tres quartes parts de les existències, i no les podrem restituir fins d'aquí a deu dies, ja que els distribuïdors també es veuen desbordats», explicà.

Segons Ruiz, la mitjana d'edat dels compradors és superior a la dels qui s'enduien els altres quatre llibres: «Sempre són majors de 13 anys, possiblement perquè el llibre només es ven en anglès; des d'aquí, l'edat varia fins a arribar a gent de 40 anys». Devers el 35% de les vendes, a més, ha estat per a regals, i un 15% ja estaven reservats.

El fet de no haver-se traduït no ha suposat cap problema, ja que només un 10% dels compradors són estrangers. «El client més propens a la compra ha estat el mallorquí, encara que també hi ha hagut l'anecdòtic despistat, que demana el llibre traduït, i els valents que han decidit atrevir-se per primera vegada amb un llibre en una altra llegua».

En l'àmbit de novetats, aquests grans magatzems encara no havien decidit mai el llançament d'un títol en anglès. També és la primera vegada que s'aposta per una quantitat tan elevada d'exemplars, «però els resultats han estat bastant satisfactoris: de fet, han sobrepassat totes les expectatives», assegurà José Ruiz, per afirmar que confiava a haver-ne liquidat tot l'estoc en 48 hores.

Quant a la traducció del llibre a altres llengües, com el català, José Ruiz afirmà que segurament passaran alguns mesos fins que es posi a la venda. «No sé quan sortirà, però allò més segur és que sigui per desembre, aprofitant l'estirada dels regals de Nadal i els Reis».

El Corte Inglés obrí les seves portes dilluns amb un centenar d'exemplars de Harry Potter i l'Orde del Fènix, un nombre molt superior al dels altres llibres en anglès, tot i que prudent a causa de la novetat d'aquest tipus de promocions. «No crec que el fet de començar més tard la distribució del llibre n'hagi afectat les vendes», explicà Ruiz, el qual també assenyalà que el llibre costa un total de 27'5 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.