nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Les platges, envaïdes en la nit màgica

Moltes de persones gaudiren de banys refrescants a la mar per Sant Joan

M. GARRIDO BARÓN. Palma.
Durant la nit de Sant Joan, la més curta de l'any, Palma i moltes localitats de Mallorca es convertiren en una gran festa amb una afluència massiva de públic. Les celebracions de la nit més màgica es concentraren a les platges, però tot i ser dilluns, els carrers de la ciutat es veien més animats que de costum i s'hi respirava un bon ambient.

Després de passar per davant del parc de la Mar, on una concentració de gent pareixia inundar-ho tot, també el llac, es podia veure una filera de transeünts molt nombrosa i de totes les edats i classes que es dirigia a la platja de Can Pere Antoni, una de les més visitades.

Des de les deu del vespre, es podien veure en alguns indrets focs artificials. Després, devers les dotze i enmig d'una allau de cotxes que la gent amb ganes de festa deixava aparcats pertot arreu, tota una gernació carregada amb barbacoes, botelles d'alcohol i menjar per alimentar un exèrcit s'intentava ajuntar amb una petita multitud que ja ocupava la plaja de la Ciutat Jardí.

La vorera d'aquesta era inaccessible des de l'entrada, ja col·lapsada pel corrent humà i per la festa, amb el foc purificador i amb l'aigua com a elements fonamentals de la gresca. El bell paisatge humà, travessat pels pampallugueigs de les incomptables espelmes que marcaven els territoris dels grups que poblaven la platja, no va deixar indiferent ningú.

A causa de l'obscuritat que la unanimitat de les espelmes amb prou feines retxava, la festa semblava una celebració sud-americana i la nit es va tenyir de tots els colors provocats per aquesta inusual il·luminació. Per acabar la nit, aquells a qui no acabava de convèncer el renouer provocat per la gent al voltant de les platges més conegudes, anaren a parar a la platja de l'Sporting Club.

En aquest indret hi havia moltes menys espelmes i encara manco gent, però s'hi podien veure grupets de joves i de no tan joves que parlaven amistosament amb els rostres il·luminats per les difereses fogueres que es perdien més enllà d'on arribava la vista. Va ser una altra nit màgica de Sant Joan.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.