nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Gran revetla de Sant Joan

La Iguana encen Palma en la Nit de Foc

100718
Els dimonis desafiaren el foc i la calor al parc de la Mar. Foto S.A.

IOLANDA PERICÀS.Palma.
Vint-i cinc dimonis i deu músics foren els encarregats ahir a la nit d'«encendre» els palmesans en la tradicional Nit de Foc que cada any recorre el parc de la Mar per la revetlla de Sant Joan. La companyia teatral Iguana Teatre celebrà el 15è aniversari d'aquesta festa amb un correfoc espectacular que no deixà cap dels nombrosos assistents indiferent.

Poc després de les 23.00 hores a sobre d'un bastiment situat al davant de la porta del Tren començaren a sonar els tambors i s'encengueren les primeres torxes. Un grup de dimonis pegant crits s'enfilà al bastiment i, al ritme de la percusió es llançà cap al públic entre els crits dels assistents que corrien en totes direccions fugint de les flames. Però allò només era el començament.

De la pròpia porta sorgí un altre grup de dimonis, però en lloc de torxes aquest cop portaven una mena d'espirals que es movien escampant el foc en totes direccions. La gent corria, els més agosarats anaven cap al foc, la majoria s'allunyava d'ell.

Després de fer rotllanes amb les seves esprials s'inicià el diabòlic itinerari cap a l'escenari situat a l'esplanada. Els músics anaren per darrera, baixant la costa de ses Voltes, mentre que els dimonis propiament dits s'obriren pas entre la gentada. La majoria dels assistents feren cas de les recomanacions de vestuari per aquest tipus d'esdeveniments i anaven coberts amb mocadors al cap i duien els braços i les cames tapades.

Un cop la colla de dimonis arribà a l'escenari el so dels tambors es multiplicà, com també passà amb el foc. Ja no només il·luminaven el parc de la Mar les espirals de foc, sinó que torxes, traques, focs d'artifici i estranys vehicles pirotècnics, -mig bicicletes, mig cotxes- llançaven foc en totes direccions. Des de l'Hort del Rei es sentia l'olor de la pòlvora i es veia el resplandor del foc que des de terra s'enlairava cap al cel.

La Nit de Foc d'emguany transcorregue sense cap incident greu entre la gran quantitat de gent que omplí anit el parc de la Mar. Segons fonts de la polícia municipal fins a les 00.00 hores només havia tengut lloc un petit accident ja que un infant va rebre una cridada. El nin, que fou ràpidament atès en el mateix parc, no patí cap ferida de consideració.

Un cop més foren molts, milers, els qui assistiren ahir al parc de la Mar al tradicional ritual del foc en la nit més màgica i més curta de l'any. Un foc que no només es pogué veure al parc de la Mar, ja que en diferents barriades i platges de Palma també s'encegueren les fogueres, provocant que alguns veïns alertassin la polícia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.