cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
24°

Una exposició reuneix tots els gravats de «La Tauromaquia» de Picasso

El Museu Picasso de Barcelona exposarà a partir del pròxim 8 de juliol, i fins a l'octubre, tots els gravats (vint-i-sis aiguatintes i una punta seca) i les planxes de coure originals de la sèrie La Tauromaquia de Pablo Picasso. Finalitzada l'exposició Picasso: de la caricatura a les metamorfosis d'esti, que ha rebut la visita de més de 148.000 persones, el Museu Picasso de Barcelona celebra la reobertura de les sales on mostrarà la seva col·lecció permanent. L'entrada normal del museu permetrà realitzar, des del pròxim 8 de juliol, un recorregut per l'obra gravada de l'artista, entre els quals figuren La comida fruga (1904), La Minotauromaquia (1935) i els 27 gravats que integren la sèrie completa de La Tauromaquia, que Picasso va crear per il·lustrar l'edició bibliogràfica del llibre La Tauromaquia o el arte de torear de José Delgado, àlies Pepe Illo, el 1959.

Fonts del museu varen informar que aquesta suite no s'havia exposat a Barcelona des del 1994 i, en aquesta ocasió, es mostrarà amb les planxes de coure originals, donades en 1960 per l'editor.

Precisament va ser Gustavo Gili Esteve qui va plantejar a Picasso la idea d'editar un llibre amb il·lustracions seves el 1928, però va ser el seu fill, del mateix nom, qui anys després va materialitzar aquesta proposta.

El text és un tractat de tauromàquia escrit pel destre sevillà Pepe Illo, el 1796, que codificava per primera vegada unes regles que a finals del XVIII es van començar a denominar l'art de torejar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.