lluvia ligera
  • Màx: 30°
  • Mín: 24°
26°

Els Joves de Mallorca mostren la riquesa dels escriptors illencs

El llibre «Narradors per la llengua» es presentà anit a Sa Nostra

TONI D'EGUIA.Palma.
La Plataforma de Joves de Mallorca per la Llengua presentà el llibre Narradors de Mallorca per la Llengua, un recull que aplega les narracions de 17 dels nostres escriptors més reconeguts. L'acte se celebrà al Centre de Cultura Sa Nostra.

Marta Martínez, portaveu de la plataforma, inicià l'acte agraint als escriptors la seva participació i parlant dels inicis del projecte. «Tot començà amb l'edició de Poetes de Mallorca per la llengua, en el qual es publicà un poema de cada poeta mallorquí viu. Per sort, en els darrers anys han aparegut una gran quantitat de narradors en el panorama literari de l'Illa, un nombre tan elevat que ens seria impossible recollir-los a tots», explicà. Per això mateix es decidí que la millor solució seria la de fer un llibre amb obres d'autors ja consagrats, com Toni Serra, Maria Antònia Oliver o Baltasar Porcel.

Lleonard Muntaner, l'editor de l'obra, explicà des de l'escenari que: «m'agrada molt veure que anau amb la moral de la victòria». Muntaner felicità els Joves de Mallorca per la Llengua, recordant algunes de les seves activitats que organitzen com l'Acampallegua o el Correllengua entre d'altres, a la vegada que recordà que «en la vida només guanyen aquells que són capaços de resistir, així que és important que també conserveu una mentalitat de resistents».

Sebastià Bennasar, cap de cultura deDiari de Balears, presentà l'obra. Comparant la llengua catalana amb una hidra, i les seves varientats amb els molts caps d'aquest ésser mitològic afirmà que «tots són igual d'importants perquè l'animal visqui. Però hem d'anar alerta, perquè hi ha molts Hèrcules que la volen matar», referint-se a fets com el Decret de Nova Planta o la dictadura de Franco. Tot i així també recordà que set caps pensen més que un de sol, i que per això cap d'aquests Hèrcules no ha pogut acabar amb el català.

Aprofitant el paral·lelisme, Bennasar comparà el llibre amb la mateixa hidra «cada conte és un cap, una representació dels diferents estils i maneres d'escriure, però amb un mateix cos comú». Tot seguit, Pere Bueno, que havia anat donant la paraula als diferents ponents, es passejà entre els diversos escriptors que hi havia entre el públic.

«Ens hem estimat més no fer-los parlar del llibre, ja que potser la vostra curiositat quedaria saciada i no el compraríeu -féu broma amb el públic- per la qual cosa els faré preguntes de temes que no hi estiguin relacionats». En acabar aquesta ronda d'intervencions, en què els escriptors foren molt aplaudits pel públic, el grup musical Esparadrap oferí un breu recital de pop-rock amb el qual tancà l'acte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.