algo de nubes
  • Màx: 13.74°
  • Mín: 7.77°
13°

L'escola de Bartomeu Enseñat premia «l'amistat» de Pere Serra

El centre lliurà la insígnia d'or a l'editor per agrair el seu suport

P.GIMÉNEZ.Palma.
Al dia següent de morir el folklorista mallorquí Bartomeu Enseñat, el president editor del Grup Serra, Pere A. Serra, escrivia que per ell la setmana havia deixat de tenir dimecres, el dia que ambdós amics varen compartir durant anys a Sóller. L'Escola de Música i Dansa de Bartomeu Enseñat Estrany, ahir dimecres, va voler donar un motiu a l'editor per recuperar aquest dia al seu calendari.

El centre que creà Bartomeu Enseñat el 1976 per donar difusió a la cultura popular de Mallorca distingí ahir vespre l'editor amb la seva insígnia d'or en «gratitud», «pel suport que ha donat sempre a l'escola» i, especialment, en reconeixement «als vincles i al triomf de la seva amistat», que, «fa que vos reconeguem com un dels nostres».

Al sons de xeremies i tambors, Pere A. Serra era rebut pels alumnes del centre que celebraren l'acomiadament del curs amb aquest homenatge, al qual també varen participar la batlessa de Palma, Catalina Cirer; el regidor de Cultura, Rogelio Araújo i el director de l'Escola, Gabriel Frontera.

Fou Frontera qui es dirigí als assistents per recordar que «ningú no es mor mai si la seva obra perdura» per continuar afirmant que si l'obra d'Enseñat, «aquesta escola», perdura és gràcies «als que aprenen i hi ensenyen», però també dels que ens han donat soport «i vostè -es dirigí a l'editor- és un d'ells».

El director recordà als presents el suport que Pere A. Serra ha donat des de la seva creació al centre «que ha pogut viatjar i veure com la cobertura informativa propiciava la difusió del treball que feim». Aquest suport i «la gran amistat amb Bartomeu» justifiquen el lliurament de la insígnia d'or de l'Escola, que el president del grup de comunicació va rebre de mans de la nova batlessa de Palma, Catalina Cirer.

Serra donà les «gràcies» per rebre una distinció que qualificà com «la més emotiva que he rebut mai» perquè simbolitza «la vostra amistat i el vostre cor».

Pere A. Serra no va poder passar per alt rememorar el passat que compartí amb el desaparegut folklorista mallorquí. Remomorà la fundació als anys 50 dels Dansadors de la Vall d'Or i la feina de Bartomeu Enseñat al camp de la investigació i la difusió de la cultura popular mallorquina per afirmar que «si tinguéssim 50 Bartomeus, els mallorquins voldrien més la seva terra». L'editor compartia així algunes de les seves experiències amb el que recordà com «un engrescador» i «una persona fantàstica».

Agraint al centre la seva tasca per conservar «l'esperit de Mallorca i les nostres arrels» i donar-los «continuïtat i difusió», l'editor provocà una rialla general quan afirmà que l'entrada de Catalina Cirer a la batlia de Palma «pot tenir content el director» ja que garanteix la continuïtat de l'Escola.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.