cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

«Tras el espejo» reuneix José Miró amb els grans de la moda

El mallorquí participa a la mostra del Reina Sofia

P.G.Palma.
Al costat dels treballs de dissenyadors de la categoria d'Adolfo Domínguez, Amaya Arzuaga, Antonio Pernas, el polèmic David Delfín, Jesús del Pozo, Joaquín Verdú, Pedro del Hierro, Roberto Torreta, Victorio & Lucchino, Balenciaga o Paco Rabanne, Tras el espejo també ha donat cabuda a les creacions del dissenyador mallorquí José Miró.

El guanyador del certamen Art Jove 2002 dins la modalitat de disseny, participa a l'exposició de moda del segle XX que ahir inaugurà el vicepresident del Govern estatal, Rodrigo Rato, al Museu d'Art Reina Sofia de Madrid i a la qual també es troben representants d'altres creadors balears reconeguts com són Miquel Adrover i Sebastià Pons.

Miró, professor de l'Escola d'estudis Superiors de disseny Ars Nova, participa a la cita, que romandrà oberta fins al setembre, amb un vestit de novia i tres esbossos a la secció d'il·lustracions. Present al Circuit de Barcelona des de fa dos anys, el dissenyador mallorquí explicà que tant el vestit com els dissenys il·lustrats que exposa pertanyen a la seva col·lecció Hype, de tardor-hivern, pensada «per a una dona contemporània, que sigui actual, moderna i que vulgui anar còmoda», afirmà el creador.

«És una col·lecció molt gràfica, que vesteix la dona des del matí al vespre, a través d'un joc de repunts i encoixinats inspirats en la geometria de pintures tribals». Segons el creador mallorquí, «a partir d'aquí sorgeixen peces estructurades, còmodes i funcionals, que mostren una imatge molt gràfica de motoristes i amazones» vestits amb peces amb molt de volum.

Això ho aconsegueix a partir de teixits com la microxarxa encoixinada i una malla molt pesada «feta a partir de cotó i licra». El blanc i el beix són els colors que dominen en una col·lecció en què Miró converteix la granota en la seva peça estrella. «És una peça en certa manera extremista, però la majoria de dissenyadors amb qui he conversat coincideixen que serà la peça fashion de la temporada».

Considerat una de les joves promeses en el camp de la moda balear, José Miró es declarava molt satisfet de participar a la mostra que organitza la Societat Estatal per al Desenvolupament del Disseny, que qualifica de «molt representativa del panorama de la moda espanyola», però ja té la ment en el seu projecte més immediat: Cibeles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.