algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

La Guàrdia civil recupera dues obres d'art religioses de «valor incalculable» robades a Navarra

Hi ha un detingut i set acusats de receptació

La Guàrdia Civil ha acabat dues operacions anomenades Góngora i Torico que han implicat la intervenció de diverses obres d'art religiós d'«incalculable valor històric i artístic», segons va informar el cos policíac. Amb Góngora es va rescatar un alt relleu del segle XVII que va ser robat a l'església de la localitat navarresa de Góngora; i amb Torico es va recuperar una verge romànica del segle XIII robada el març de 1972 de l'església de Ballariáin.

A més a més, la Guàrdia Civil va detenir a Burgos A.Q.F com a presumpte autor d'un delicte de receptació de béns culturals i va imputar-hi set persones més. Les investigacions varen donar fruit a finals del mateix any, quan la Guàrdia Civil va detectar en un comerç d'antiguitats de Pamplona aquest alt relleu de «procedència il·lícita». Després de realitzar diverses investigacons, la Guàrdia Civil va identificar set persones suposadament implicades en les operacions de compravenda d'aquesta peça, a les quals s'han imputat delictes de receptació.

D'altra banda, i arran de l'operació de la Guàrdia Civil contra l'espoliació d'obres d'art anomenada Torico, una persona resident a Burgos va entregar al departament de Cultura de l'arquebisbat de Pamplona dues imatges religioses: una verge romànica sedent amb nin del segle XIII i una Santa Bàrbara del segle XVIII.

Després de diverses investigacions, la Guàrdia Civil esbrinà que la verge romànica va ser robada el març de 1972 a l'església navarresa de Ballariáin, encara que es desconeix la procedència de la Santa Bàrbara.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.