algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Suecs i americans investiguen una vacuna contra el tabaquisme

Tractaria de bloquejar els receptors neurològics de l'addicció

Experts de Suècia i els Estats Units estan investigant una vacuna que facilitaria l'abandonament de l'hàbit del tabac, segons va explicar ahir el membre de l'àrea de tabac de la Societat Espanyola de Neumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) i metge de l'Hospital general Bàsic de Basa (Granada), Pedro José Romero.

Aquesta vacuna «tractaria de bloquejar els receptors a nivell neurològic implicats en l'addicció de la nicotina per evitar l'impuls «de fumar», que va assegurar que «és molt fort, igual o major que el de l'heroïna», ja que la nicotina «canvia l'estructura cel·lular d'una zona del cervell».

Això últim suposa que a més de la dependència psicològica i conductual que presenta el tabac, «el fumador depèn físicament de la nicotina», una cosa que es manté encara que estigui un temps sense fumar per aquest «canvi físic a nivell cel·lular d'una part del cervell».

Això no obstant, va precisar que aquesta vacuna requeriria altres factors d'actuació a l'hora d'aconseguir tractar la persona fumadora i va assenyalar que es troba en fases d'investigació I i II i que no estarà al mercat fins d'aquí a uns quatre o cinc anys.

Pedro José Romero va realitzar aquestes declaracions amb motiu de la seva participació en el XXXVI Congrés de la Societat Espanyola de Neumologia i Cirurgia Toràcica que té lloc des del passat 7 de juny i fins a avui a l'Auditori de Saragossa.

Els últims avenços en el tractament del tabaquisme va ser un dels temes tractats en la jornada d'ahir. Sobre això, Pedro José Romero es va referir a les teràpies substitutives amb pegats de nicotina i xiclets «que tenen una eficàcia provada».

També al tractament amb el bupropió, una pastilla que «en alguns grups té una eficàcia de fins al 50 per cent o més després d'un any», una vegada que s'ha abandonat el tabac. En relació amb aquest medicament, l'especialista va assenyalar que esperava que es financiï «després de l'aprovació del pla nacional del tabaquisme».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.