algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

Miquel Rayó versiona el conte oriental «Els viatges de Sindbad»

Olañeta edita l'escrit en la seva col·lecció «Didàctica-La Foradada»


L'escriptor Miquel Rayó i Ferrer publica Els viatges de Sindbad, una versió fidel, però personal, de la narració literària que explica les anecdòtiques cròniques dels viatges del mariner recollides al mític aplec de contes Les mil i una nits. Editat per Olañeta, el llibre és el número 99 de la col·lecció Didàctica/La Foradada. «Set viatges he fet, i cadascun d'ells ha resultat una aventura capaç de deixar perplex qualsevol». L'extracte de la narració augura el que serà l'argument del llibre que, segons afirmà l'autor «també ha fet un viatge abans de veure la llum». Encarregat el 95, finalitzat el 98 i publicat ara, l'any 2002.

Després de presentar el personatge, el mariner Sindbad, aquest fa la narració dels seus viatges per l'illa-balena, les egües de la lluna, la terra dels simis, l'au roc gegantina, el barranc de les gemes o el regne de la mort. Segons explicà l'escriptor, llicenciat en Ciències de l'Educació i conegut pel seu treball en la conservació de la naturalesa -la seva altra gran passió-, aquest llibre, el segon que publica amb Olañeta, no és sinó «la versió clàssica del conte oriental» i respon al seu gust «d'explicar els contes que m'han explicat».

L'elecció de les aventures marineres de Sindbad respon, segons explicà l'autor, a un encàrrec d'una editorial que «finalment no el va publicar. El llibre restà a un calaix fins que el direcotr de la col·lecció, Janer Manila, em va demanar si tenia qualque cosa escrita». Encara que la versió és fidel al text original, Rayó també ha deixat la seva petjada personal «posant un major èmfasi als trets de la natura», degut a la seva passió, i, d'altra banda, afegí que «he tractat de no enganyar els lectors. El fet és que Sindbad va haver de matar per sobreviure en els seus viatges i jo he decidit de no ocultar aquests trets obscurs i tenebrosos de la personalitat del protagonista», recalcà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.