cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
34°

Bryce Echenique i Maria de la Pau Janer duen a Palma les novel·les del Planeta

El guanyador i la finalista es presentaren l'un a l'altra les seves obres guardonades

103644

Presentació recíproca de Janer i Alfredo Bryce.

IOLANDA PERICÀS. Palma.
L'escriptor peruà Alfredo Bryce Echenique i l'escriptora mallorquina Maria de la Pau Janer presentaren ahir a Palma les novel·les guanyadora i finalista del premi Planeta d'enguany, El huerto de mi amada i Las mujeres que hay en mí, que ja han arribat a la sisena edició i a la quarta respectivament.

Ambdós escriptors coincidiren a afirmar que una de les satisfaccions més grans de la consecució dels premis respectius és la seva coneixença mútua. En paraules de Janer, «el premi ha suposat una gran alegria per la promoció, i per la importància que ha tingut en el meu cas a nivell humà i pel regal de conèixer Bryce Echenique».

El peruà correspongué a la mallorquina afirmant que per a ell el premi també ha estat una gran alegria i que el fet de conèixer Janer ha derivat en una «admiració» per ella i per la seva obra, «que m'ha tocat profundament i en la qual veig coses com a lector que ella no descriu quan parla de la seva novel·la com a escriptora».

L'escriptor, que ha viscut quinze anys a Espanya a cavall entre Barcelona i Madrid, posa de manifest que abans Espanya era «un Perú que no em feia mal, però ara sí que me'n fa». Segons afirma, una de les coses que el fan reflexionar «el que ha passat a Galícia, que ha posat de manifest que els espanyols actuen amb la seva saviesa consuetudinària, deslligant-se per complet del Govern i dels polítics i demostrant que són molt més savis del que els seus governants creuen».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.