algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

La Nit de la Cultura clou l'aniversari de l'OCB amb Raimon i un recital acústic

Durant la gala, que tindrà lloc al Conservatori, es lliuraran els premis 31 de Desembre

IOLANDA PERICÀS. Palma.
Amb la celebració de la Nit de la Cultura i el lliurament dels XVI premis 31 de Desembre, el proper dissabte a les 21.30 hores al Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears, l'Obra Cultural Balear (OCB) clou els actes de commemoració del 40è aniversari de la seva fundació, el 1962.

La vetllada musical de la Nit de la Cultura s'iniciarà amb un concert antològic de Raimon en el qual l'intèrpret valencià repassarà alguna de les seves peces. A continuació s'iniciarà un concert acústic que, sota la direcció artística d'Antoni Parera Fons i dividit en quatre blocs farà un recorregut per diferents estils i melodies. En primer lloc es podran escoltar les gloses cantades d'Eivissa, Menorca i Mallorca, seguides del grup de pop rock mallorquí Antònia Font. Joan Bibiloni i Conxa Buika protagonitzaran les dues darreres parts del concert, que inclouen jazz, blues i música melòdica.

El president de l'OCB, Antoni Mir, posà de manifest que aquesta vetllada al conservatori és «una nit de premis d'acció cívica» i que el fet que sigui retransmesa en directe pel «canal cultural de la televisió de Catalunya, suposa una finestra única per poder mostrar la nostra realitat cultural». Així mateix Mir explicà que la trobada també servirà per «presentar les nostres propostes i campanyes per a l'any que ve».

Els premiats a la convocatòria d'enguany són Antoni Parera Fons, Agustí Villaronga, el diari Avui, el Grup Excursionista de Mallorca (GEM), en la figura de Benigne Palos i l'Associació Es Canonge de Santa Cirga, que recollirà el seu president Felip Munar. D'altra banda també es lliurarà el premi Manuel Sanchís Guarner de la Fundació Jaume I per la publicació Gramàtica del català contemporani i una distinció de l'OCB «al grup d'activistes que amb el nom de l'OCB de Formentera han batallat per la llengua».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.