algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.84°
10°

Les Caputxines recuperen una estora turca datada al segle XVII

Expertes en patrimoni tèxtil restauren la peça que s'exposarà en Nadal

MARIANA DÍAZ. Palma.
L'exposició nadalenca de les Caputxines comptarà aquest any amb un element inusual i espectacular que forma part del patrimoni tèxtil del convent, una estora turca del segle XVII, de set metres de llarg i gairebé quatre d'ample, que ha estat restaurat per la mallorquina Àgatha Costa i la italiana Martina Brunori, expertes en teixits. La restauració la patrocina el CIM.

L'estora, diu Costa, «està feta a mà, en llana, tant l'estructura com el nus, i decorada amb dibuixos geomètrics, un medalló central i orles que representen els set cercles d'Allà». La restauradora assegura que n'hi «ha poques com aquesta».

Aquesta peça va arribar al convent de Palma el 1702 com regal de sor Josefa Manuela de Palafox, abadessa de les Captuxines de Sevilla. «La va regalar perquè les monges la col·locassin al presbiteri de l'església durant les grans cerimònies que es feien en les festes majors», diu Jaume Llabrés que, al costat d'Aina Pasqual, coordina el projecte de rehabilitació del convent.

«Es coneixen algunes estores semblants, encara que no d'aquesta mida, en cases senyorials de Palma; aquesta, com peça històrica, és molt important», assegura Llabrés. «Vam decidir exposar-la aquest Nadal com a complement a tot el muntatge que es presentarà la setmana que ve, perquè es tracta d'elements que el públic no pot veure habitualment, ja que no s'exhibeixen».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.