algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

Mor el descobridor de «Bigfoot» sense desvetllar si és un ésser real o un personatge llegendari

Els fills de Ray L. Wallace mantindran el secret

Ray L. Wallace, que va crear la llegenda d'un home d'aparença prehistòrica que vivia a l'interior d'un bosc i que va batejar amb el nom de Bigfoot, morí ahir a Seattle (Washington) als 84 anys, segons anuncià la seva família.

Wallace, qui va falsificà les empremtes dels peus enormes per fer creure a la gent de l'existència d'aquella figura mítica, va morir a causa de problemes cardíacs, assenyalà el seu fill Michael. La llegenda de Bigfoot, que es va estendre per tot el país, va començar l'agost de 1958, quan l'operador d'una motonivelladora va descobrir les empremtes de les trepitjades que Wallace hi havia imprès sobre el terra.

El descobriment va ser donat a conèixer en primera pàgina pel diari Humboldt Times, d'Eureka (Califòrnia), i tot seguit es desencadenà la creença que el país comptava amb la seva pròpia versió del Yeti, conegut també com «l'abominable home de les neus», de l'Himàlaia.

«El fet és que mai va haver un Bigfoot en la consciència del país fins a 1958. Amb ell, els EUA va aconseguir el seu propi Home de les Neus Abominable. Això va ser gràcies a Ray Wallace», va manifestar Mark Chorvinsky, en un article publicat pel diari The Seattle Times. Segons Chorvinsky, Wallace no en va tenir prou amb crear la llegenda, sinó que també la va alimentar amb pressumptes \132 sons emesos per l'home, així com fotografies en que es veu Bigfoot menjant ous crus i fruites. Tanmateix, malgrat que des de fa temps se sabia que Bigfoot no era més que una invenció, encara n'hi ha alguns que creun que és una realitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.