nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

Presenten un nou mètode alternatiu a la clàssica lligadura de trompes

Un nou mètode anticonceptiu femení, basat en l'obstrucció de les trompes uterines amb un dispositiu en forma de molla de titani, fou presentat ahir com una alternativa a la lligadura de trompes convencional mitjançant laparoscòpia. Aquest nou sistema d'esterilització femenina s'assembla al DIU tradicional perquè es col·loca sense anestèsia i de manera ambulatòria en uns 20 minuts, i al cap d'una hora la dona pot abandonar el centre mèdic, segons explicà la doctora Alicia Ubeda del centre Dexeus de Barcelona.

Segons els metges d'aquest centre, la col·locació del dispositiu intratubàric no té efectes secundaris, no fa mal ni altera la mestruació o les relacions sexuals. Tres mesos després de la seva col·locació, la dona s'ha de sotmetre a un control mitjançant una radiografia de l'abdomen i, fins aquest moment, es recomana a la parella que prengui altres precaucions anticonceptives per evitar un embaràs, ja que s'ha d'esperar que aquest dispositiu quedi cobert per la paret de les trompes i el conducte quedi completament obstruït.

Les candidates a aquest nou mètode anticonceptiu són dones que no vulguin tenir més fills i així ho reconeguin per escrit, o que no es vulguin sotmetre a una anestèsia general per aconseguir una esterilització permanent i irreversible. Els resultats dels primers 3.000 aparells que s'han col·locat fora d'Espanya demostren una eficàcia del 99'9 per cent en la prevenció d'embarassos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.