algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Una gran colla d'amics que féu pinya

La quarta diada dels Al·lots de Llevant va aplegar gairebé 400 persones a la ciutat de Manacor

Gairebé 400 castellers de Mallorca i del Principat s'aplegaren ahir horabaixa a la plaça de sa Bassa de Manacor per celebrar la Diada dels Al·lots de Llevant, que enguany arriba a la quarta edició. L'actuació castellera va comptar amb la participació de la colla castellera de Catalunya, els Xiquets de Reus; i de les dues colles mallorquines, els Castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant.

La colla amfitriona, els Al·lots de Llevant, estrenaren un castell que mai no havien realitzat, el tres de set aixecat per sota. A més a més, demostraren les seves habilitats en muntar un castell de cinc de set, un de quatre de set amb agulla central i conclogueren la seva demostració, amb un vano de cinc, amb un pilar central de cinc i dos de quatre a cada costat.

La cèntrica plaça de sa Bassa de Manacor s'omplí de calor humà gràcies que tothom volgué fer pinya en un dia tan assenyalat pels castellers del Llevant. Els colors verds, vermells, blancs i negres es barrejaren en una mescla intensa i viva que transmeté un sentiment unitari de nacionalisme profund.

Cap a les 16:30 hores de l'horabaixa, els Al·lots de Llevant, partiren de la seva seu, al carrer Nou, a manera de cercaviles acompanyats del tamborino. A les 17:00 hores, muntaren el primer castell del capvespre, just davant l'Ajuntament de Manacor. Tot seguit, els castellers es dirigiren cap a la plaça de sa Bassa on els esperaven centenars de persones que volgueren fer pinya en el dia més emblemàtic dels castellers llevantins.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.