chubasco de ligera intensidad
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
21°

Troben tombes islàmiques dins el Museu de Mallorca

Els arqueòlegs han trobat tres cossos, entre ells el d'un al·lot d'entre 10 i 14 anys

85524

Els arqueòlegs, treballant ahir a l'entrada del Museu de Mallorca.

T.A.

Les excavacions arqueològiques que s'estan duent a terme a l'entrada del Museu de Mallorca prèvies a la reforma de l'esmentat espai han permès treure a la llum una necròpoli islàmica. Els treballs d'excavació dirigits per l'arqueòloga Maria Llinàs han permès de descobrir restes de tres cossos humans, encara que ha estat l'esquelet d'un al·lot d'entre 10 i 14 anys el que ha despertat major interès entre els experts. «Normalment a Mallorca es troben restes d'individus adults. No és habitual que sigui el d'un al·lot», va explicar l'arqueòloga. Encara que l'esquelet aparegut s'haurà d'analitzar posteriorment, per la forma en la qual està situat el cos se sap que data de l'època islàmica, és a dir, que l'enterrament va tenir lloc entre el segle X i principis del XIII.

El cadàver de l'al·lot trobat al Museu està tombat sobre el seu costat dret, mirant cap a l'est, que és la direcció de la Meca, i amb el cap apuntant cap al sud. Aquesta era la manera habitual en la qual es duien a terme els enterraments islàmics que es realitzaven a Palma. Tal com va manifestar Maria Llinàs, el cos no presenta cames, possiblement «perquè van desaparèixer quan es va construir una paret en els segles XIV o XV que també s'ha descobert amb l'excavació i que és anterior a l'edifici que avui allotja el Museu de Mallorca».

Els treballs de l'arqueòloga també han permès de treure a la llum uns altres dos enterraments, encara que en ambdós casos només han aparegut les cames. La resta del cos va haver de desaparèixer en intervencions més recents.

Tal com va explicar l'arqueòloga, el 1984, durant unes obres al pati posterior de l'edifici, ja es van trobar restes humanes que dataven de l'època islàmica, el que fa suposar que aquell lloc era utilitzat per enterrar els morts. Ara, els ossos seran retirats un a un, estudiats, documentats i dipositats com a material arqueològic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.