algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

Palma celebra per primera vegada el lliurament d'uns Premis Nacionals

La ministra Pilar del Castillo entregà els guardons corresponents a Arts Plàstiques, Música i Dansa

La ministra d'Educació i Cultura, Pilar del Castillo féu entrega ahir dels Premis Nacionals 2001 en les modalitats d'Arts Plàstiques, Música i Dansa. L'acte tingué lloc al col·legi Sant Francesc de Palma, el primer lloc de l'Illa que acull l'entrega d'aquests guardons i hi assistiren algunes de les primeres autoritats de les Illes encapçalades pel president Antich. El batle Fageda; la delegada del Govern, Catalina Cirer; el secretari d'Estat de Cultura, Luis Alberto de Cuenca i el director de l'Institut Nacional d'Arts Escèniques i Musicals, Andrés Amorós, feren costat a Del Castillo en el lliurament dels guardons.

El primer en pujar a recollir el premi fou el pintor Juan José Aquerreta, guardonat amb el Premi d'Arts Plàstiques. Entre els assistents hi havia el seu mestre, Antonio López qui destacà del seu alumne que «quan un neix pintor ho és sempre». López també feu referència al fet que «la seva pintura diu coses de la vida, profundes i originals». L'artista també valorà el projecte d'ampliació del Museu del Prado càrrec de Rafael Moneo afirmant que «és necessari que el Museu creixi i Moneo, un arquitecte espanyol, culte i sensible, és la persona més adecuada per realitzar aquest projecte».

El fotògraf mallorquí Toni Catany, que recollí el Premi Nacional de Fotografia, fou el segon en recollir el guardó. Un cop acabada l'entrega, el llucmajorer parlà en nom dels premiats en Arts Plàstiques, i posà de manifest «l'alegria que suposa rebre aquest premi aquí» i afirmà que aquests guardons són «el resultat de la passió que estimula la creativitat i dóna sentit a l'obra». Després de Catany recollí el Premi Nacional de Restauració i Conservació del patrimoni cultural, Vicente Viñas, a qui seguí Mauricio Sotelo, que recollí el Premi Nacional de Música en la modalitat de Composició. Ell fou l'encarregat de parlar en nom dels premiats en Música i Dansa, agraint «tan alta distinció», afirmant que «l'art no és un simple objecte de consum estètic».

Després de Sotelo fou el torn de la cantaora Carmen Linares, que recollí el Premi Nacional de Música en la modalitat d'Interpretació. Els dos premis de Dansa, Manuel Segovia en Creació i Eva la Yerbabuena en Interpretació, no pogueren assistir a l'acte per motius professionals i els guardons foren recollits per la seva esposa i el seu representant respectivament. Com a colofó a l'acte Del Castillo repassà les trajectòries dels premiats i destacà la seva «feina senyera en cada un dels àmbits». D'Aquerreta destacà el fet que posseeix «una veu potent i pròpia», mentre que de Catany afirmà que «sobresurt per seguir el seu camí més enllà de modes i corrents». El restaurador Viñas fou qualificat per la ministra com «l'exemple d'una vida dedicada a una passió» mentre que dels guardonats en música i dansa la ministra manifestà que es tracta d'uns premis «flamencs» destacant la projecció internacional i la unanimitat en la crítica de cada un dels premiats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.