algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
18°

El creador de l'ovella Dolly, Ian Wilmuy, vol experimentar la clonació amb embrions humans

El científic reconeix que l'ovella clonada fa cinc anys té alguns defectes genètics

El científic britànic Ian Wilmuy, creador de la famosa ovella clonada Dolly, vol clonar embrions humans d'aquí a sis mesos, segons les seves declaracions a la premsa. Segons Wilmut, tot depèn de poder aconseguir l'aprovació del comitè d'ètica del seu institut, el Roslin d'Edimburg (Escòcia, Regne Unit), i de les autoritats científiques del país.

El professor va reconèixer que la seva ovella clonada fa cinc anys va néixer amb defectes genètics "segons sembla, té cromosomes anormals" però creu que la clonació d'embrions humans ajudaria a tractar afeccions cardíaques. Wilmut, que va guanyar la setmana passada el premi Ernest Shering a Berlín, va dir també que no té intenció de clonar bebès mitjançant la implantació dels seus embrions en una mare subrogada, una intervenció que no és legal al Regne Unit.

L'any passat, la companyia dels Estats Units Advanced Cell Technology va anunciar que ja havia aconseguit clonar embrions humans. Així mateix, el polèmic ginecòleg italià Severino Antinori va anunciar fa alguns mesos que havia aconseguit diversos embarassos amb embrions clonats, però encara no ha fet pública la identitat de les parelles que participen en l'experiment, ni la data de naixement dels nadons.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.