muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

Joan Valent surt de l'«exili emocional» a Madrid per oferir un concert a Palma

El compositor algaidí presentarà principalment els seus discs «Ars» i «Ensems»

57816
El compositor ahir abans de presentar el concert. | J.M.

Després de sis anys a Madrid on ha aconseguit fer-se un lloc i compartir escenari amb alguns dels principals noms de la música i l'escena contemporània, Joan Valent torna del que qualifica com «exili emocional» per mostrar, per primer cop, el seu treball a casa seva. Serà demà a les 21.00 hores a l'Auditòrium de Palma i acompanyat per la seva pròpia orquestra, Ars Ensemble. L'ocasió arriba en un bon moment per al compositor qui espera el moment de pujar a l'escenari «amb més nervis que mai» per oferir un concert «molt pensat i estructurat» a través del qual vol recuperar per al seu públic el més significatiu de tot aquest temps. D'aquesta manera, a grans trets, el recital integrarà principalment els seus dos discs, Ars i Ensems.

Aquest darrer, editat el passat abril, mostra l'amor i enyorança per la nostra terra i les seves gents a través de la seva música mediterrània i minimalista. Temes com ara In memoriam, dedicat a Blai Bonet, un poeta que «m'ha influït molt i ajudat força a fer-me com a persona» o Algaida, en homenatge al seu poble que és «el punt geogràfic més important dins el meu cor» són tan sols dos dels exemples que deixen palès l'estimació cap a Mallorca. El treball arriba a l'Illa després d'haver-se presentat a l'estranger amb excel·lent acollida. I per a Mallorca Valent ho ha volgut fer «especial». A més de la seva orquestra també li faran costat alguns col·laboradors com Mastretta, Juan Manuel Tejedor o Suso Saíz.

En el decurs de la presentació del concert, que compta amb el suport del Consell de Mallorca, la presidenta M. Antònia Munar destacà la importància d'iniciatives per «reconèixer els mèrits de la nostra gent que triomfa a fora». Hi haurà alguna excepció com ara la col·laboració que féu amb Maria del Mar Bonet a la darrera gala de l'OCB per presentar Raixa, disc, on col·laborà, Valent no actuava a l'Illa des del 1998. De moment, només té previst el concert de demà, on descobrirà les múltiples sonoritats i la mediterraneïtat de la música.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.