algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

Teatre a l'Escola oferirà tretze espectacles arreu de les Balears

El cicle, que es perllongarà fins l'abril, comença amb Toc de Retruc

«Divertir, educar i crear addicció a les arts escèniques» són els objectius que persegueix des de fa deu anys el productor Rafael Oliver amb el cicle Teatre a l'Escola. Des de l'octubre i fins l'abril tretze espectacles seran representats arreu de les Illes per als escolars o per al gran públic. «Seleccionam companyies de l'Estat que facin els seus muntatges en català, castellà i anglès», explica Oliver. «Han de ser espectacles que pedagògicament funcionin, emprin un llenguatge adequat, contin una història i cerquin la participació», afegeix.

Un cas més específic és el de la companyia Cleverplants, que farà tres obres en anglès. «En aquestes allò més important és que els estudiants agafin una mica de confiança amb l'idioma». Per fer-ho, el grup format per Terry McLane, James Humber i Angela Jane Wilson juga amb gags «molt visuals» que dibuixen la imatge dels pares que els més petits tenen. Cerca la seva identificació. Els contes i les obres clàssiques, com ara Somni d'una nit d'estiu de Shakespeare o No hay verdad ni mentira de Quevedo, ocupen un paper central en el programa de cada any. Al seu costat, muntatges de dansa i de clown. Les funcions admetran un màxim de 300 espectadors. «Durant molt de temps s'ha abusat del teatre infantil encabint 800 nins en un teatre, i també fent obres de qualsevol manera», diu.

El Teatre de la Llar d'Ancians de Palma, el Teatre Municipal de Manacor, l'Auditori d'Alcúdia, el Teatre de Maó i Can Ventosa d'Eivissa són algunes de les sales en les quals es representaran les obres. Inaugurarà el cicle el pròxim dia 7 el conte popular Els tres pèls del Diable, de Toc de Retruc. El seguirà Bulevard Espectacles amb La mongeta màgica. La Clota-Groc participarà amb el clàssic shakesperià Somni d'una nit d'estiu, Toc de Retruc repetirà Kei i Kei i els actors Eduard Biosca i Jordi Puntí duran el muntatge còmic Humor sapiens. A la recerca de vida intel·ligent al planeta terra.

Al novembre Cleverplants presentarà Midnight madness, School's back i Teenage kicks, el grup Bulevard amb Microbos, no gràcies i La Tarasca endinsarà els més joves en l'imaginari de Mozart a través del muntatge de dansa La flauta màgica. L'agilitat verbal de Quevedo arribarà a càrrec d'Histrión Teatro el gener amb No hay verdad ni mentira. Clourà el cicle Yo, tú, el...vosotros, ellos de Sueño Limitado, basada en text de Jaime Gil de Biedma. Serà el 4 d'abril.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.