nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El mite de Blancaneus i els sets nans era italià i no alemany

Així ho revela un estudi de Giuliano Palmieri

Els personatges de la llegenda de Blancaneus i els set nans, escrita pels germans Grimm, no serien alemanys, sinó italians, assegura un expert en mites. La nova teoria és sostinguda pel professor Giuliano Palmieri de Treviso (nord d'Itàlia), expert en literatura, qui acaba de publicar una llarga investigació en un llibre, titulat Els regnes perduts de les Muntanyes Pàl·lides, dedicat als mites i les llegendes dels Alps Dolomítics, a la frontera amb Àustria.

Per l'expert, la història de Blancaneus és molt similar, a les que es narraven a les mines de ferro de la Muntanya Pore, al Tirol italià, explotades, a finals del segle XVIII, per fabricar armes per a la República de Venècia i regnes europeus. La presència de treballadors provinents d'Alemanya, que en tornar al seu país narraven les creences i aventures del lloc va inspirar, segons l'estudiós, els germans Grimm.

«És probable que els germans Grimm hagin recollit les narracions dels miners, que tornaven, per transformar-la, en una de les fàbules més famoses del món», sosté Palmieri. Segons l'expert, la seva teoria pot ser confirmada per la tradició oral de moltes valls dels Dolomites i per una sèrie d'excavacions arqueològiques. Són moltes les llegendes, segons Palmieri, que confirmen la seva teoria. «A la muntanya Pore, hi ha nombrosos contes sobre una bruixa experta en metzines, un dels personatges claus del conte», va afirmar. Els set protagonistes nans del conte de fades serien, en realitat, miners, segons l'estudiós. «Els miners d'aquestes valls eren molt petits d'estatura, perquè havien d'entrar als túnels que portaven a les entranyes de la muntanya», sosté.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.