cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

Barceló presentà el volum sobre la seva obra «El taller d'escultures»

«La situació creada a la Fundació Miró de Palma és tot un disbarat»

El pintor mallorquí Miquel Barceló titllà ahir de «disbarat» la situació creada a la Fundació Miró de Palma, després que la família del pintor català retiràs les seves obres a causa de les desavinences amb Cort. Barceló considera que «és un privilegi» tenir la Fundació Miró a l'Illa i que per això mateix «hauria de cuidar-se molt». L'artista s'expressà en aquests termes durant la presentació del llibre que sobre el seu quadre El taller d'escultures ha escrit l'acadèmic i crític d'art Francisco Calvo Serraller, un acte al qual van assistir també la ministra de Cultura, Pilar del Castillo, i els directors del Reina Sofia i del Museu del Prado, Juan Manuel Bonet i Miguel Zugaza, a més de nombrosos artistes i galeristes.

La presentació del llibre va coincidir a més amb la de la remodelació que, en matèria de sales d'art contemporani, ha duit a terme el Reina Sofia a la seva quarta planta i que, segons Bonet, constitueix «un assaig general» del que serà el muntatge definitiu el 2005, una vegada finalitzades les obres d'ampliació. Publicat per TF Editors, dins de la col·lecció Grandes Obras, amb texts de Calvo Serraller i disseny gràfic d'Alberto Corazón, el llibre és «la primera monografia que es dedica a una obra d'un pintor viu» i, com la resta dels publicats en aquella col·lecció, vol ser «una espècie de radiografia que penetra en la intimitat de l'obra», segons Serraller.

Barceló va manifestar, per la seva part, la satisfacció pel fet que aquesta obra, per la qual sent «una afecció particular», que va realitzar a París fa deu anys i que és «emblemàtica», ja que «representa un punt àlgid en una manera de pintar», es trobi al museu, com també per «la mirada» que sobre El taller d'escultures suposa el text ara editat. El mallorquí, l'obra del qual és a les col·leccions del MACBA o del Guggenheim, i que ha decidit donar l'obra gràfica al Reina Sofia, digué que no sol seguir el recorregut de les obres venudes, ja que «acaben reflotant, com els cadàvers».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.