algo de nubes
  • Màx: 16.54°
  • Mín: 7.61°
16°

Govern, Consell i Focus signen un acord per exportar el teatre balear

La primera obra que anirà a Barcelona és «Macbeth, la llavor obscura»

El Govern de les Balears, mitjançant la Direcció General de Cultura; el Consell de Mallorca, a través de la Fundació Teatre Principal, i la productora teatral Focus Serveis de l'Espectacle SA, signaren ahir un conveni de col·laboració mitjançant el qual es comprometen a la producció de tres espectacles teatrals per al 2002, 2003 i 2004. Les obres s'hauran de realitzar en règim de coproducció, amb integrants procedents de les Balears i amb el text en català. Les obres s'estrenaran a Mallorca per després passar a la temporada teatral de Barcelona, en una de les sales de la productora, en principi el Teatre Romea.

La primera d'aquestes obres serà Macbeth, la llavor obscura d'Iguana Teatre, una coproducció de la Fundació Teatre Principal que ha estat escollida per poder encetar el conveni en la present temporada. Les altres obres se seleccionaran de manera conjunta entre els signants del conveni.

Pel que fa al Govern, el conveni s'emmarca dins el programa de Projecció Exterior de la Cultura. Pere Muñoz, director general de Cultura, posa de manifest que «amb aquest projecte s'aconseguirà que el teatre fet a Balears tengui una presència normal al circuit de Barcelona». Muñoz considera que amb aquest acord serà possible «donar el suport que el teatre de les Balears necessita». El cost màxim de cada una de les produccions «serà de 1.800 euros», afegí.

D'altra banda, la consellera de Cultura del CIM, Maria Antònia Vadell, explicà que «Consell i Govern ja havien col·laborat, però ara es durà a terme una tercera passa, entrar en el món comercial amb una programació estable i una garantia de continuïtat». Daniel Martínez, director general de Focus, explicà que a través del conveni les obres amb «ingredients balears» no només es veuran a Barcelona, ja que l'empresa treballa amb teatres d'arreu de l'Estat, amb la qual cosa el teatre balear «es podrà veure a tot Espanya».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.