cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Ca n'Apol·lònia acull les obres de Sicilia inspirades en l'Índia

Arbres, mocadors, colors vius. José María Sicilia (Madrid, 1955) s'ha inspirat en els seus viatges per l'Índia per realitzar Un despertar sin imagen, l'exposició que inaugurarà a Ca n'Apol·lònia de Son Carrió el pròxim 19 d'octubre. Un muntatge diferent, compost per les seves característiques ceres que s'acompanyen d'una sèrie de dibuixos i fotografies. La diferència rau en un canvi d'estil imprès per la seva nova aventura vital.

La principal novetat de l'exposició és la desaparició de les flors que integraven les ceres de Sicilia, que se substitueixen per una nova temàtica, adquirida durant la seva estada al país hindú. En total, la mostra es compon d'onze ceres de 182 x 155, vuit dibuixos de 50 x 50 i quatre fotografies. Es tracta d'obra recent, dels anys 2001 i 2002, i és la primera vegada que s'exposen. Cada una de les peces es denomina igual que la proposta, i estan poblades per colors vius com el vermell o el blau marí. El muntatge romandrà fins a finals d'any al centre de Son Carrió.

L'artista va estudiar a l'Acadèmia de Belles Arts de San Fernando de Madrid. Ha viscut a París, Nova York i a Sóller, localitat on passa llargues temporades. Els seus inicis en el món de l'art es van caracteritzar pel naturalisme. El gest expressionista de Sicilia va anar derivant fins a l'abstracció. El 1997 va exposar per primera vegada en una galeria de Mallorca, en concret a la Maior de Pollença.

El mateix any, va exposar la sèrie La tarde al Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia i al Palais donis Beaux-Arts de París. El passat 9 de setembre, el Premi Nacional d'Arts Plàstiques de 1989 va inaugurar a la galeria Soledad Lorenzo de Madrid la sèrie de fotografies Una tomba al aire junt amb altres treballs pictòrics, escultòrics i de dibuix. En les seves imatges fotogràfiques, l'autor treballa amb la llum i estableix un diàleg artístic en cada una d'aquestes imatges. El treball pictòric s'engloba sota el títol de La luz que se apaga.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.