nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.68°
10°

El científic descobridor d'un ou amb un embrió fossilitzat hi troba proteïnes de dinosaure

L'investigador Roberto Quevedo, qui recentment descobrí un embrió de dinosaure fossilitzat, afirma haver trobat en l'ou proteïnes, la qual cosa podria portar-lo a reconstruir part de l'ADN d'aquests animals extingits. El científic canari va presentar els seus descobriments en el prestigiós simposi anual sobre vertebrats extingits i tècniques d'investigació, que enguany s'ha celebrat a Cambridge, on va tenir gran acollida.

Les investigacions se centren en un ou de dinosaure, d'una espècie desconeguda, al qual Quevedo va tenir accés gràcies a un amic expert en rèptils, que l'havia comprat a Londres. La troballa de proteïnes no té precedents, ja que la proteïna més antiga trobada fins al moment, datava de fa uns 80.000 anys. La trobada per Quevedo té 90 milions d'anys d'antiguitat, 300 vegades l'edat de l'home, anatòmicament modern.

A més, seria la primera proteïna de dinosaure que es descobreix, amb tota seguretat, i en una quantitat considerable, ja que fins ara s'han trobat restes tan petites que els científics plantegen dubtes sobre si seran proteïnes o no. El descobriment es considera tan important que, diversos científics britànics han manifestat l'interès per continuar amb les investigacions i desxifrar la proteïna. Quevedo espera presentar a Oxford, el mapa tridimensional de la substància dins un any.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.