nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Joana Maria Palou serà la nova directora del Museu de Mallorca

La directora insular ha estat vint anys conservadora del centre

La directora insular de Cultura i Patrimoni, Joana Maria Palou, serà la nova directora del Museu de Mallorca. Així s'ha decidit per part de la Conselleria de Cultura, després d'estudiar les candidatures presentades per a aquest càrrec. A través d'un comunicat, l'administració autonòmica considera que «Palou reuneix els requisits que marca la convocatòria i és una bona coneixedora del Museu de Mallorca». Llicenciada en Filosofia i Lletres, en la secció de Belles Arts, Joana Maria Palou va ser la conservadora de la secció de Belles Arts des de 1979 fins el 2000». Un aspecte que ha estat «determinant», segons el Govern, a l'hora de proposar el seu nom com a nova responsable del Museu.

Malgrat que mostrà la seva satisfacció per poder assumir aquesta feina, ahir la directora insular no volgué fer cap tipus de declaració i afirmà que de moment encara està al departament de Cultura del Consell i fins al darrer dia té molta de feina per fer. La incorporació de Palou al Museu de Mallorca està prevista per a tres dies després de la publicació del nomenament al Butlletí oficial de les Illes Balears. Joana Maria Palou succeirà en el càrrec Guillem Rosselló Bordoy, jubilat fa poc. Conjuntament amb ella, de les Balears també concorria a la convocatòria el menorquí Lluís Plantalamor.

La que fou conservadora del Museu de Mallorca assumirà la direcció en un moment en què està pendent de negociació la transferència de la gestió d'aquesta institució estatal des del Govern al Consell de Mallorca. Pel que ha transcendit, de moment hi ha hagut els primers contactes entre ambdues administracions, però sembla que no s'arribarà a un acord fins passades les eleccions autonòmiques del proper 25 de maig.

En referència a la feina desenvolupada al capdavant de la direcció insular de la cultura, la consellera Vadell es referí a Palou com «una persona que ha tret endavant projectes importantíssims amb gran professionalitat i ganes que marcaran la política cultural i patrimonial de Mallorca en els propers anys». La també vicepresidenta del Consell posà en relleu la satisfacció per haver pogut comptar amb Palou durant els dos darrers anys, i no dubtà a afirmar que «és mereixedora del lloc».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.