nubes dispersas
  • Màx: 18.97°
  • Mín: 13.93°
18°

Les obres de remodelació del Teatre Principal començaran en dos mesos

Ahir s'aprovà el projecte i dilluns es demanarà el permís a Cort

Les obres de remodelació del Teatre Principal començaran en dos mesos. Aquesta és, almanco, la previsió de la consellera de Cultura, Maria Antònia Vadell, després que ahir s'aprovàs el projecte d'execució realitzat per l'arquitecte Felipe Delgado. La vicepresidenta insular explicà que «dilluns que ve ja se sol·licitarà a Cort el permís per iniciar les obres i, tot just sigui concedit, començaran». Aquesta setmana també s'iniciarà la tramitació de l'expedient per a la contractació de les obres. La consellera indicà que no s'ha introduït cap modificació al projecte bàsic, que tot s'ajusta a la normativa urbanística de Cort i que, per tant, espera que no hi hagi cap nou contratemps.

El teatre, que roman tancat des del mes de març de l'any passat, està del tot a punt per a l'inici de les obres de reforma. Els treballs està previst que es perllonguin entre un any i mig o dos i el projecte està pressupostat en 570.000 euros. Amb aquesta reforma el Teatre Principal vol recuperar la seva imatge original. La majoria del projecte afectarà l'interior de l'edifici, que conservarà l'aspecte extern quasi intacte, sense perdre ni una engruna de la seva imatge.

La primera remodelació del teatre, que en féu variar la fesomia inicial, tingué lloc el 1932. Dos dels vestíbuls, en forma d'amfiteatre, foren esbucats per tal de facilitar la inclusió d'un cinematògraf. D'aquesta reforma es conserva un projecte a Cort. A hores d'ara, tota aquesta documentació ha servit de punt de partida a Delgado per començar el nou projecte. Aquest consta de diverses fases, de les quals la més important és la que fa referència a la recuperació dels dos vestíbuls que el teatre presentava inicialment. En aquests espais s'ubicaran una cafeteria i una zona d'esbarjo per als espectadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.