algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

Isabel II rebé fa 30 anys un regal del president de Nigèria, que ell havia robat del museu de Lagos

Un bust de bronze que fa trenta anys va rebre com a regal la reina Isabel II d'Anglaterra del llavors president de Nigèria Yakubu Gowon va ser sostret del Museu Nacional de Lagos pel mateix cap d'Estat, segons publicava ahir la premsa londinenca.

Gowon, president del país africà entre 1966 i 1975, va presentar el regal d'Estat a la sobirana amb motiu d'una visita oficial a Londres el 1973 i per agrair el suport rebut durant la guerra de Biafra. La intenció original del president Gowon havia estat encarregar la rèplica d'un dels famosos bronzes de Benín, una de les col·leccions artístiques i arqueològiques més importants del país.

Però no li va agradar el resultat i va decidir acudir directament al Museu Nacional, d'on va prendre una peça original, un bust de dona de més de 400 anys d'antiguitat, segons va declarar un dels responsables del Museu de Lagos d'aquella època, el britànic John Picton.

Segons Picton, el general Gowon va telefonar un dissabte a Ekpo Eyo, director del departament, per advertir-lo que s'anava a passar a elegir un regal per a la reina Isabel II.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.