cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 7.68°

Carles Gongost du a la galeria Horrach Moyà la mostra «Hyperreal»

Carles Gongost (Olot, 1970) arriba per primer cop a Palma i ho fa amb una mostra dels seus darrers treballs sota el títol genèric d'Hyperreal. L'exposició, que s'inaugurarà dijous dia 19 en el marc de la Nit de l'Art a la galeria Horrach Moyà, recull diferents sèries de fotografies i cinc videoprojeccions.

El títol de la mostra fa refèrencia «no tant al moviment artístic de l'hiperrealisme, sinó a la idea de voler vincular els treballs al concepte de quotidià», explica l'artista, que considera que tota obra d'art «és política, en el punt que l'artista intervé, pren decisions, es posiciona i aporta un missatge».

Així mateix, defineix Congost la seva forma de treballar. «Les meves obres estan molt relacionades amb altres disciplines, com ara la música, la publicitat o la televisió» i en molts casos aquests treballs són el resultat «d'absorbir el que em ve de fora, allò que m'interessa, passar-ho pel meu sedàs i tornar-ho, intervingut, a l'espectador».

Pel que fa als treballs que presenta a Palma, Congost fa referència al fet que «es tracta de treballs anteriors en contexts diferents, entre els quals s'estableixen ara uns vincles inèdits». D'aquesta manera, l'artista mostra la sèrie Metal Hustler I y II, on posa de manifest una de les seves preocupacions constants, la que fa referència al món de la música i al fet que «la televisió i els mitjans domestiquen determinats conceptes incendiaris, dels quals en fan una versió light i digerible». Per això en aquesta sèrie l'artista es dedica a «transformar el sentit d'imatges estereotipades, subvertint la seva essència».

A la sèrie The amateur, en què una sola persona juga a ser tres personatges, l'artista enfronta l'espectador amb els conceptes de «transformació i disfressa». En aquest cas «basat en el poder de suggestió de les imatges i en la seva capacitat de narrar una història» Congost es decanta per l'ambigüitat i la ironia, característiques de la seva obra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.