algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Santiago Calatrava dotarà el Gran Canal de Venècia d'un quart pont

El ferro i el vidre són els elements centrals del projecte de l'arquitecte

«Serà com una catifa de llum que es reflectirà sobre les aigües». Amb aquesta definició, l'enginyer i arquitecte valencià Santiago Calatrava s'ha referit al projecte que realitzarà a Venècia. Als nombrosos ponts que donen personalitat a la ciutat se sumarà ara el projecte de Calatrava: un quart pont per al Gran Canal, el cost del qual rondarà els cinc milions d'euros. L'emplaçament que s'ha previst per al pont anirà des del Piazzale Roma, on es troba el gran aparcament de la ciutat, fins a una zona a l'altra vora destinada a convertir-se en un nou centre administratiu. El pont descriurà un arc de 91 metres de llarg i tindrà una amplada d'entre 6 i 9 metres.

Al centre hi haurà una espècie de plataforma semitransparent des d'on admirar el panorama. La seva característica principal és que tant els esglaons com les vores laterals de l'estructura seran de vidre. Per als venecians es tracta d'una autèntica revolució, ja que el seu estil tradicional contrasta amb les tècniques i procediments moderns. Calatrava té un extens currículum avalat per guardons com el premi d'Art de la Ciutat de Barcelona i la medalla d'argent de la Recerca i de la tècnica de l'Acadèmia d'Arquitectura de París, o el premi Príncep d'Astúries de Belles Arts.

Amb aquesta obra, Calatrava torna a descobrir nous horitzons en un dels camps pels quals sempre s'ha decantat. L'arquitecte ja ha reconegut en altres ocasions que el seu interès per la construcció de ponts té a veure, per una part, amb la funció de ser una obra per a vianants i vehicles, i, per l'altra, amb la recuperació de la tipologia de pont com a monument urbà perquè pugui servir com a nova plaça o com a mirador sobre l'entorn. Les relacions que l'arquitecte valencià manté amb Mallorca són estretes. De fet, apassionat de la història, Santiago Calatrava va recollir en un llibre, Father Junipero, la història del pare Serra i les circumstàncies que va patir el mallorquí durant el seu trajecte per Amèrica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.