algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
10°

Sineu se submergeix en el «souvenir» més artístic i transgressor de l'Illa

El Celler Sant Marc acull la mostra «Mallorca Tropical», amb obres de trenta artistes

68792
El dibuixant Max participa amb una sèrie de segells.

«Li presentam una mostra de souvenirs única, un remat de preus dels artistes més populars, una oportunitat de fer una col·lecció d'art insòlita a preus vertaderament raonables». Així s'anuncia Mallorca Tropical, la nova exposició col·lectiva que acull el Celler d'Art Sant Marc de Sineu. Fins al proper dia 27, uns trenta artistes de diverses nacionalitats presenten devers 60 obres, la majoria creades expressament per aquesta mostra.

Llonovoy, Sarasa, Max, Amable Villarroel, Marcos Vidal, Biel Bover, Pascual Rodrigo, Schalekamp, o Mercedes Estarellas són alguns dels protagonistes. Per posar uns quants exemples de les manifestacions artístiques, s'ha de dir que Llonovoy exhibeix cendrers-postals de platges mallorquines, amb sensació de saturació. El dibuixant Max llueix segells amb formigoneres. Villarroel una postal gairebé idíl·lica; Schalekamp, escombraries urbanístiques. D'altres, fotografies de la comunió, ensaïmades evolutives, camisetes, la pagesia i la venda de terreny a estrangers, etc.

Al catàleg s'aconsellen una sèrie de punts: «Presenti's degudament bronzejat, desitjam lluesqui de nou les seves velles camisetes de meravellosos paisatges, camises florejades, pareos, xancles, bermudes, etc». Així mateix, «abordi la mostra amb la febre del turista, àvid de comprar l'objecte més disparatat que demostri la seva estada en qualque lloc remot, com és Sineu». Finalment, «disculpi les molèsties que pugui ocasionar l'èxit de la mostra: multituds, files d'espera inhumanes, lamentables errors d'organització...».

El coordinador de l'espai cultural, Marcos Vidal, explicà que entre els objectius estan que «qualsevol pugui participar i la gent s'ho passi bé». D'altra banda es pretén que l'art contemporani «sigui més divertit, festiu, didàctic. No una cosa seriosa». Aquesta és la tercera col·lectiva que es desplega a l'antic celler. «Triam un tema i proposam artistes. I de Mallorca Tropical n'estic molt content. Ha enganxat, es reflecteix una obra molt personal amb records d'infància, problemes i notícies actuals, etc.». Patrocinen i col·laboren el Consell de Mallorca, Ajuntament de Sineu i l'AaViB (associació d'artistes visuals de les Illes Balears).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.