nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Au Ments respon a l'expectació creada al voltant de «Voice Void»

La companyia estrenà a la Fira de Tàrrega el seu darrer muntatge

«Ser a Tàrrega és un premi a la constància», manifesta Andrea Cruz, d'Au Ments. La companyia estrenà ahir a l'envelat de les Illes Balears el seu darrer espectacle de dansa teatre Voice Void, un crit a l'espontaneïtat comunicativa. El muntatge dels creadors de Quan ses bistis volaven i El viatge tarambana havia generat una forta expectació a la Fira. «És una arma de doble tall», afegí Cruz, «perquè vol dir que hi ha interès i a la vegada s'espera que sigui molt sorprenent». I ho fou.

Els dos intèrprets, Cruz i Tomeu Gomila, desplegaren tota la seva passió i energia positiva a un públic receptiu disposat que el sorprenguessin. Cruz i Gomila crearen a l'escenari un seguit d'imatges de fort impacte i bellesa visual, tant si provenien dels seus cossos contorsionistes com de la pantalla de vídeo col·locada a l'escenari. Aquesta és la primera vegada que treballaven amb aquest suport, «però era imprescindible per a l'espectacle». A Voice Void, «el vídeo és necessari perquè el tema de l'obra és la incapacitat de comunicar-se que té la nostra societat. Ha perdut espontaneïtat per expressar les seves emocions», indicà Gomila.

Un altre grup que triomfà en la nit de Tàrrega fou Wonderbrass, que tant dijous com divendres aconseguí omplir el Mercat Municipal amb el seu Divertinaje, actuació que mescla la música dixieland amb gags còmics. En un d'ells, la Cançó amb obstacles, un dels seus membres toca fent anar un hula hop. Un altre aspecte destacat de la Fira ha estat la reunió mantinguda divendres per responsables de les 14 fires de teatre professional de l'Estat espanyol, entre ells el mallorquí Tomeu Amengual, director de la Mostra de Manacor, la primera que han aconseguit fer junts.

«Aquesta reunió ha estat, tal com esperàvem, una font d'aprenentatge, perquè ens informam del que s'està fent a cada fira. És un marc perfecte per presentar projectes, com pot ser la coordinació de calendaris i la creació d'una associació per negociar amb les institucions tenint més força», manifestà Amengual. «La reunió de Manacor servirà, segurament, per decidir si formam l'associació de fires de l'Estat espanyol o no», conclogué.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.