algo de nubes
  • Màx: 13.74°
  • Mín: 7.77°
13°

Amador: «La meva obra mostra la idea que en un hospital germina la il·lusió»

L'artista instal·la al vestíbul de la Clínica Rotger les seves 'Germinacions'

Divendres passat es va inaugurar al vestíbul de la Clínica Rotger una de les obres de la sèrie Germinacions, de l'artista mallorquí Amador Magraner. «La meva obra reflecteix la idea que l'hospital és un germen de vida, d'il·lusions. Germinar significa una cosa que creix, que neix, que porta esperança. Aquest és, en el fons, el concepte que he volgut transmetre», va assegurar ahir l'escultor de Pollença.

Rosa Regi "directora del centre hospitalari juntament amb el seu marit, el doctor Fernando Rotger" ha meditat profundament la col·locació d'aquesta escultura de poliuretà, coberta amb bronze: «La ubicació d'una obra d'art en una clínica és una cosa summament delicada. Nosaltres tenim una màxima: tots els malalts són igual d'importants. El seu anonimat és decisiu, ja que és fonamental preservar la seva intimitat. L'obra d'Amador transmet, des del meu punt de vista, aquesta idea».

Regi afegeix, sempre molt interessada pel que pugui pensar el visitant de la clínica en veure l'obra: «En un centre d'aquestes característiques s'ha de vigilar molt no ferir susceptibilitats. La gent que ve aquí està, generalment, preocupada pels seus familiars. Cal que vegin una obra que els tregui la por, que els doni ànims i serenitat, i que sigui, alhora, respectuosa amb la seva delicada situació personal».

L'obra ve acompanyada d'un gran plafó, en el qual es veu una gran imatge de la façana de la clínica al costat d'uns arbres que pertanyen a la sèrie L'home i la ciutat, realitzada pel mateix Amador. La instal·lació serà al vestíbul amb caràcter permanent, encara que Regi diu que «en un clínica sempre hi ha una concepció dinàmica, no estàtica, de les coses. Sempre hi poden haver més canvis, reformes. Però de moment l'obra romandrà aquí».

L'artista pollencí, que ha participat enguany en diferents fires internacionals i ha exposat a diverses sales d'Europa, continua treballant en la seva sèrie anomenada Germinacions, a la qual pertany la instal·lació de dues peces que ara es pot contemplar al vestíbul de la clínica. Aquesta sèrie d'obres està formada per cossos que sorgeixen de la terra, perquè és dins d'ella com les crea, obrint solcs en els quals aboca la resina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.