cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.07°

L'òpera de Calvià «Il turco in Italia» es trasllada també al Teatre d'Artà

L'espectacle clou el proper dimarts les festes del rei en Jaume

«Fins ara ningú de la Part Forana, a excepció de Calvià, no s'havia interessat per fer òpera, per això estic molt content de dur Il turco in Italia al Teatre d'Artà», explicà Xisco Bonnín, director musical de la Fundació Teatre Principal i artífex de l'òpera que des de fa quatre anys es representa al pavelló Galatzó de Calvià. Enguany l'obra tanca el programa d'actes de les festes del rei en Jaume, dimarts a les 22 hores.

Per primera vegada aquest espectacle es representarà també en un altre escenari, el Teatre d'Artà, el dia 13. «Es tracta d'una òpera bufa que reprèn la temàtica de la lluita entre moros i cristians, una comèdia d'embolics i banyes que passà una mica desaparcebuda en la seva època», manifestà Bonnín. «Com la majoria de peces còmiques de Rossini, és senzilla, popular i té grapa», afegí.

A més a més, en aquesta obra Rossini volgué fugir de les típiques àries en les quals es lluïen els cantants i crear molts trios, quartets i quintets, «potser per això no acabà de funcionar». A l'òpera participa l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, dirigida per Bonnín, el Cor de Calvià, amb Damià Muñoz al capdavant, i vuit solistes espanyols, entre ells Miguel Ferrando, Ruth Rosique i Susana Santiago.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.