algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

El festival AlcúdiaJazz es consolida amb Ola Brunkert i Perico Sambeat

El cicle consta de quatre concerts que es faran aquet mes

L'Auditori d'Alcúdia ha reservat les nits dels divendres de setembre a la música jazz, amb quatre concerts que consoliden el cicle AlcúdiaJazz en la que és la seva segona edició. Mr. Dixie Jazz Band, Miranda Jazz Quartet, Ola Brunkert Jazzgroup i Perico Sambeat Quartet són les propostes musicals seleccionades per Domingo Bonnín. El regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Alcúdia i responsable de la programació destacà que «l'èxit obtingut en la primera edició del cicle i el ritme de vendes dels concerts que integren aquesta segona convocatòria garanteixen l'estabilitat d'un programa que és el reflex de la filosofia general que promou l'Auditori».

Segons Bonnín, «el centre cerca la diversitat en totes les activitats que promou» per arribar al màxim de públic, i apuntà que «el festival té l'objectiu de donar continuïtat als concerts de jazz que es fan a Can Torró». Mr. Dixie Jazz Band és la formació que es farà càrrec d'inaugurar el cicle el proper divendres, a les 22.00 hores. La banda d'estil netament Dixieland Chicago, el jazz de la dècada dels anys 20, té una clara arrel afroamericana que es veu depurada per músics blancs i que, segons Bonnín, «transportarà el públic al vell Chicago i a altres clubs de New Orleans».

Encapçalada per Antoni Miranda, la formació Miranda Jazz Quartet recull el testimoni dia 13 de setembre abans que l'escenari rebi Ola Brunkert JazzGroup. Liderada pel bateria que acompanyà el mític grup Abba, aquesta formació completa les seves files amb Janne Sjöblom (piano) i José Ramon Abella (baix). Brunkert està considerat com un dels percussionistes més importants del panorama europeu, amb trenta-cinc anys d'experiència i més de tres-cents discs enregistrats. La formació farà un repàs als grans temes del jazz, des dels clàssics fins a les pròpies aportacions i composicions.

I de la veterania d'Ola Brunkert a la jove promesa Perico Sambeat. El saxofonista espanyol, qualificat per la crítica com «una de les grans realitats del jazz espanyol i un dels joves intèrprets amb major projecció internacional», clourà el cicle de concerts dia 27 de setembre acompanyat pels músics Mariano Díaz (piano), Chris Higgins (contrabaix) i Marc Miralta (bateria).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.