algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Un equip de neuròlegs descobreix una proteïna que regula l'oblit

Un equip de científics de l'Institut de Biologia Cel·lular de Zurich ha descobert una proteïna que contribueix activament a l'oblit de les informacions emmagatzemades a la memòria. Es tracta de l'anomenada proteïna fosfatasa 1 (PP1), considerada com un regulador de l'oblit, segons els investigadors, que informen del seu descobriment a la revista científica Nature.

L'equip d'aquest institut de l'Escola Politècnica Federal de Zúrich va dur a terme un experiment al laboratori amb ratolins transgènics sotmesos a llargues sessions d'aprenentatge. Aquests rosegadors van veure millorar els seus resultats memorísticos en relació als ratolins normals, que igual com l'home aprenen millor quan se'ls sotmet a períodes breus d'aprenentatge seguits d'altres de descans.

A més a més de no donar senyals de fatiga, els ratolins transgènics van demostrar tenir millor memòria en envellir i records més duradors que els seus congèneres. El secret d'aquesta bona memòria demostra per primera vegada l'existència d'un mecanisme d'oblit actiu, explicat a Nature. Mitjançant manipulació genètica, es va impedir als rosegadors transgènics produir una proteïna que es troba de manera natural al cervell, l'esmentada PP1.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.