muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Art a la Seu arriba a un acord total amb Barceló per a la intervenció

El contracte es firmarà el pròxim dijous, quan també es presentarà el projecte

36136
Aspecte actual de la capella de Sant Pere.

La Fundació Art a la Seu i el marxant de Miquel Barceló, Bruno Bischofberger, han arribat a un acord total per a la firma del contracte que ha de permetre la intervenció de l'artista felanitxer a la capella de Sant Pere de la catedral de Mallorca. Amb aquest acord es torna a impulsar el projecte que a mitjan mes de juliol va quedar en punt mort després que Celestí Alomar i Francesc Conrado de Villalonga acudissin a Zuric per negociar amb el marxant de l'artista i es trobassin que aquest establia unes condicions econòmiques diferents a les previstes, ja que eren molt més elevades i posaven en perill el projecte a falta de pressupost.

Des de llavors, i després d'una reunió dels membres de la Fundació en la qual es van rebutjar les propostes de Bischofberger, van continuar les negociacions, amb la redacció de diversos esborranys del contracte fins arribar al definitiu, que es firmarà el pròxim dijous durant un acte que tindrà lloc a la mateixa capella de Sant Pere de la Seu i en el qual també està previst que es presenti la maqueta i el projecte que Miquel Barceló té per a aquesta capella.

A la reunió dels membres de la Fundació Art a la Seu de dilluns passat es va estudiar el darrer contracte elaborat entre la institució i l'advocat de Bruno Bischofberger. Allà només van quedar un seguit de detalls perquè l'acord fos total, detalls que Francesc Conrado de Villalonga, vocal de la Fundació, va negociar mitjançant diverses converses telefòniques en nom d'aquesta institució fins a arribar a un acord total del que es va informar als membres de la Fundació dimecres.

En nom de la Fundació serà el seu president, el bisbe Teodor Úbeda, el que estampi la seva firma al contracte. Mentre que a l'altre costat serà Miquel Barceló. Una vegada firmat, els treballs a la capella de Sant Pere de la Seu podran iniciar-se «immediatament», tal com va aventurar ahir Pere Joan Llabrés, portaveu de la Fundació Art a la Seu, que va afegir que el primer que s'ha de fer és retirar tots aquells elements que actualment es troben a l'interior de la capella.

No se sap encara quan començarà a treballar Barceló a la capella, encara que està previst que la primera fase, la que es refereix a l'execució del mural de ceràmica que representa el miracle del pa i els peixos, estigui acabat en el 2003. El seu pressupost és de 2'5 milions d'euros. Després s'iniciarà el treball de creació dels vitralls i del mobiliari, el pressupost del qual supera el milió d'euros. Quant al contingut del contracte, fins al moment han transcendit molt pocs detalls. Se sap, per exemple, que Miquel Barceló, a diferència del que s'ha dit, cobrarà honoraris per la seva intervenció, i s'estableix la quantia i els terminis en què ha de cobrar.

Al contracte també s'estableix que Barceló donarà part d'aquest treball. Sota el títol de Pa per a la vida del món, la intervenció de Barceló constarà de diferents parts. D'aquesta manera mitja part frontal i la part dreta de la paret de la capella seran decorades amb pans. A la part baixa hi haurà sis gerres de vi que fan referència al miracle de Canà i completen la simbologia eucarística. Al fons, apareixerà la figura de Crist Ressuscitat. Al voltant d'aquesta figura s'inicia una sèrie de peixos que cobreixen la resta de la paret esquerra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.