algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La música barroca protagonitza el concert de la Seu a favor de Zaqueo

El recital de diumenge serà interpretat amb dues trompetes i un orgue

La música barroca protagonitzarà diumenge, a les 20.30 hores a la catedral de Palma, el concert que amb el títol genèric de Sonata da Chiesa ha organitzat el club Rotary de Palma a benefici de l'associació Zaqueo, que té com a objectiu acollir totes aquelles persones que es troben sense sostre. Amb aquest concert s'espera recaptar gairebé 24.000 euros (4 milions de pessetes). El recital serà presidit per la reina Sofia, tot i que els organitzadors encara no han pogut confirmar la seva assistència.

El concert serà protagonitzat pels trompetistes John Wallace i Andreas Köning i per l'organista Jürgen Wolf. Tal com va explicar Köning, «el programa s'ha pensat per adequar la música al meravellós espai en el qual tocarem. Tots els temes que interpretarem seran barrocs, perquè en aquell temps el trompetista era el músic més prestigiós i, en conseqüència, el que més cobrava. Així mateix, hem escollit les trompetes perquè en aquells anys, per llei, aquest instrument només es podia tocar davant dels reis i dels prínceps: era un instrument reial i hem volgut dedicar aquest homenatge que hem organitzat, a la reina Sofia».

Del repertori, Köning va destacar la Sonata en Re per due trombe, de Petronio Franceschini, que aquest va compondre per a una catedral gòtica molt semblant a la Seu de Palma. Així mateix, s'interpretaran els temes Le jardin suspendu, de Jehan Alain; diverses peces de Bach; Sonata da Chiesa, de John Gardner; i Suite of trumpet voluntaries, de Jeremiah Clarke. John Wallace, per la seva banda, va declarar que «la trompeta ha estat sempre un instrument de senyals, ja abans dels romans. Durant el Barroc era un so que anunciava esperança i felicitat. Nosaltres, amb aquest concert, com en aquells temps, volem dur una mica de felicitat i esperança a la gent de Zaqueo».

Aquesta és la primera vegada que aquests tres músics tocaran junts, encara que ja havien treballat per separat en altres ocasions. L'organista Jürgen Wolf va destacar l'orgue de la Seu, restaurat fa poc pel Capítol catedralici, el qual hi ha invertit un total de 138.000 euros (23 milions de pessetes). «Té un so molt fort, però a la vegada magnífic. La seva música té un gran sentiment», va declarar l'intèrpret.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.