muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

El grup Aladrock guanyà la final de Música Ètnica de l'Art Jove

Roñatron i Geniva Aka Sineva triomfaren a Noves Tendències

Dijous a la nit el Parc de la Mar de Palma va acollir la final de les modalitats de Noves Tendències i de Música Ètnica del programa cultural Art Jove, convocat pel Govern. El grup Aladrock va vèncer en la modalitat de Música Ètnica i com a premi se'n va endur 2.300 euros. En l'altra especialitat, el primer premi va ser ex aequo per a Roñatron i Geniva Aka Sineva. Cada un es va emportar 1.000 euros. La formació Trilogía del Conocimiento va quedar segona i se'n va endur 300 euros.

Joan Fullana, cantant i guitarrista d'Aladrock, eufòric després de conèixer el resultat, va comentar: «Utilitzarem els diners per enregistrar el nostre primer disc, ja que només tenim una maqueta amb el nom de Confusió». La final va començar amb l'actuació d'Aladrock, que va mostrar una base musical sòlida, amb melodies molt rítmiques, encara que excessivament freds a l'escenari.

El segon grup va ser Mística Oberta. Aquest duet instrumental d'arrels cèltiques i africanes va oferir un repertori folklòric molt curiós i ben acollit pels assistents. En tercer lloc va participar Miguel Cano. Un repertori d'excel·lent flamenc, menció especial per a l'acompanyament de guitarra, va fer aplaudir el públic que començava a omplir les grades. Per acabar la modalitat de Música Ètnica, els ritmes marxosos brasilers i cubans a càrrec d'Aubarca. Una actuació de Vicente Marcé va donar pas a la final de Noves Tendències.

Per començar, Roñatrón, sons robòtics i ambient galàctic. Més tard va aparèixer Gineva Aka Sineva, amb un estil que s'està imposant en l'escena internacional, barreja de pop rock i sons electrònics. En tercer lloc van actuar Trilogía del Conocimiento, un xou de rap amb algunes novetats, com veus de cor. El turntablism, música amb els plats, d'A-TIMDJ'S, va clausurar aquesta sessió de l'Art Jove, que es perllongà fins a les 24:30 h.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.