algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
17°

La ciutat de Pollentia reprèn tècniques d'investigació en les quals fou pionera

Els geòlegs tornen a les runes després de cinquanta anys per ajudar els arqueòlegs

30748
Estudiants universitaris treballaren un mes a les excavacions de Pollentia.

Arqueòlegs i geòlegs han treballat durant el mes passat a la ciutat romana de Pollentia on la campanya d'excavació d'estiu acaba de finalitzar. Els segons han aplicat diferents tècniques a la recerca de la direcció i mida de les murades que envoltaven la ciutat.

El catedràtic barceloní Albert Casas ha col·laborat amb l'equip de Margarida Orfila, directora de l'excavació i del projecte que té una finalitat clara: «Vull saber com d'ampla i de llarga era aquesta ciutat, trobar el seu port; conèixer la ciutat romana de Pollentia», apunta aquesta menorquina, catedràtica a la Universitat de Granada.

Orfila està segura que aviat apareixerà el port de Pollentia «perquè aquesta era una ciutat portuària». Per a això compta amb el suport de les prospeccions geofísiques. «Amb les tècniques dels geòlegs podrem saber si en una zona apareixen llims».

Pollentia, en els anys cinquanta, fou un lloc pioner a l'aplicació de mètodes geofísics a la recerca de restes arqueòlegs. Aquest any s'ha reprès aquest vessant d'investigació mitjançant la qual s'ha sabut que el Fòrum era més ample i no perfectament geomètric.

Curs
La clausura del curs d'arqueologia de Pollentia va reunir a la Biblioteca Can Torró d'Alcúdia catedràtics, historiadors, polítics i els alumnes i col·laboradors que han passat un mes a les ruïnes. A ells els va demanar Miquel Ferrer, president del Consorci de Pollentia, una «missió evangelitzadora de Pollentia perquè només a través d'ella aconseguirem refer la capital romana de l'illa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.