algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

El projecte «Panem et Circenses» submergeix Binissalem dins l'art

La diversitat d'actes compta amb una alta participació ciutadana

El projecte Panem et Circenses està vessant art al cor de Binissalem. El casal de cultura Can Gelabert viu immers en tota una sèrie d'activitats que se succeeixen constantment, com cursos, tallers, taules rodones, presentacions de diversos treballs, performances, dansa teatre, música i festa. L'alta participació i la convivència són protagonistes, com també l'originalitat i la diversitat.
El taller d'estampació artística, impartit per Marcos Vidal "que també aporta dues escultures a Panem et Circenses, inspirades en l'èpica actual infantil", ha obtingut una assistència majoritàriament femenina. Vidal explicà que s'utilitzen «planxes d'una manera senzilla, bàsica. La idea és que la gent no es pensi que l'estampació sigui automàtica». Xilografia, linoleografia, i estampació manual són algunes de les tècniques practicades, comptant també amb un tòrcul. Quant als dissenys, alguns reflecteixen humans, claus, pastilles, un preservatiu, etc.

D'altra banda, ahir vespre va tenir lloc un bufet temàtic i performance anomenat Telemare, del col·lectiu «mmm...». Al matí, la telemare de Binissalem, Aina Ma. Vallés, visità el mercat, i el vespre oferí panades, sopes mallorquines i sípia, a més de fruita. Al mateix acte, s'explicà en què consisteix ser una telemare.

Un altre dels exemples evidents de la diversitat de Panem et Circenses -organitzat per Lacasadelcactus i Tres. Serveis culturals, i el patrocini de l'Ajuntament de Binissalem i el Govern, entre altres institucions-, és la Dansa Kathakali (Índia) per Mary i John Kalamandalam. Invariable des del segle XVI, representa escenes de dos llibres sagrats. Per a l'espectacle, se sotmeten a un procés que es realitza davant el públic avui a les 22.00 hores. Així mateix, dimarts que ve s'inaugura una exposició amb els resultats que romandrà oberta fins el 7 de setembre. Hi intervenen 14 artistes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.