algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Troben la forma en què l'hormona de la sacietat combat la fam

Una hormona natural que disminueix la gana i limita la quantitat d'aliment que una persona ingereix podria ajudar a evitar una epidèmia d'obesitat a nivell mundial, afirmaren ahir els científics. Més de 1.000 milions de persones tenen excés de pes o són francament obeses, cosa que crea un problema de salut pública, ja que el pes excessiu està vinculat a un major risc de diabetis, cardiopatia, accidents cerebrovasculars i certs càncers.

Científics de la Gran Bretanya, els Estats Units i el Canadà descobriren que una hormona, anomenada PYY3-36, que indica al cervell quan el cos està satisfet, podria constituir la base de nous tractaments per aprimar-se. «El descobriment que la PYY3-36 suprimeix la gana podria ser un enorme benefici per als que pateixen problemes de pes», afirmà Stephen Bloom, del Col·legi Imperial de Londres. «Provoca una inhibició de la gana i de consumir aliments de manera significativa», afegí.

Bloom creu que seria possible identificar els aliments que causen l'alliberament de més PYY3-36 perquè la gana es pugui limitar naturalment. Una altra opció serien les injeccions de l'hormona, similars a la manera en la qual els diabètics reben insulina, que podria oferir un tractament segur a llarg termini per a l'obesitat. L'intestí allibera l'hormona PYY3-36 després de menjar i aquesta envia senyals al cervell que desperten una sensació de sacietat i disminueixen la urgència de menjar. En emprar-se els efectes de la PYY3-36 en dotze voluntaris de pes normal a través d'una infusió, aquests menjaren un 33 per cent menys a les següents 24 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.