algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Medicaments, perfums i cremes, les grans causes de l'al·lèrgia al sol

Els medicaments, els perfums i els filtres de protecció solar són els principals responsables de l'al·lèrgia al sol, segons la Societat Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia Clínica. El doctor José María Bartolomé, especialista del Servei d'Al·lèrgia de l'Hospital Clínic de Madrid, explica que entre els medicaments, els antibiòtics, antihistamínics, antiinflamatoris no esteroideus, tranquil·litzants i diürètics orals són els que amb major freqüència provoquen reaccions cutànies en exposar-se al sol. Això no obstant, no tots els processos dermatològics produïts pel sol són de naturalesa al·lèrgica.

En la sensibilització fotoal·lèrgica és necessària la presència d'una substància química que absorbeixi els fotons procedents de les radiacions solars i que provoqui la sensibilització de la pell del pacient. Els símptomes més habituals d'aquesta al·lèrgia al sol són cremades exagerades, urticària i erupció cutània, que poden anar acompanyats de mareigs.

Els experts aconsellen acudir a l'especialista. Segons Bartolomé, es tracta de malalties en general poc freqüents. Tot i això, el nombre d'afectats s'incrementa cada dia i, principalment, en persones majors de quaranta anys, col·lectiu que pren més medicaments. A parer de Bartolomé, el tractament de les reaccions passa sempre per evitar l'exposició al sol i retirar la substància responsable de l'al·lèrgia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.