nubes dispersas
  • Màx: 18.5°
  • Mín: 8.69°
19°

Mor als 66 anys l'actor britànic Dudley Moore, protagonista d'«Arthur»

L'actor i comediant britànic establert als Estats Units Dudley Moore, que protagonitzà pel·lícules com Arthur, per la qual aconseguí un Oscar el 1981, i 10, la dona perfecta, morí als 66 anys després d'una llarga batalla contra una estranya malaltia degenerativa cerebral amb símptomes semblants al Parkingson, segons informà el seu portaveu, que afegí que la mort es produí ahir a la seva casa de Nova Jersey.

Dudley Moore, pianista de jazz, actor i còmic, esdevingué un dels símbols sexuals més improbables de Hollywood en la dècada dels 80, gràcies al seu paper estel·lar com a contrafigura de l'escultural Bo Derek a 10, la dona perfecta.

Fill d'una mecanògrafa i d'un electricista de ferrocarril, Moore obtingué una beca de música per estudiar a la Universitat d'Oxford, on s'uní a Alan Bennet, Jonathan Miller i Peter Cook, en la satírica revista Beyond the Fringe, que rebé grans elogis. Després d'un debut a la televisió el 1959, Moore s'uní a Cook per formar el duo Dud and Pete, i sorprengué el públic en la dècada dels 60 amb la seva manera burleta de parlar i amb la seva indumèntaria, a base d'impermeables i gorres de pluja.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.