nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El davallament del Crist de la Sang reuní un gran nombre de fidels

Com mana la tradició, la imatge va ser baixada pels seus confrares

La devoció que els mallorquins senten per la imatge de la Sang quedà una vegada més constatada ahir quan va ser baixada seguint una tradició secular. L'església de l'Anunciació de l'Hospital, més coneguda com de la Sang, acollí a les deu, amb el temple estibat de fidels, una missa concelebrada presidida pel prior de la Sang, Antoni Gili, assistit pels sacerdots Francisco Betti, Francisco Cobo i Joan Torrens.

Conclosa la missa es va resar el Via Crucis, que va dirigir el sacerdot Joan Torrens. Arribada l'oncena estació el prior, seguit dels sacerdots, es varen dirigir cap al camerí, des d'on va ser davallada la imatge de la Sang pels seus confrares, els «sobreposats». Des d'allà es varen dirigir pel centre fins al portal major, per formar una creu a l'altura del pas de la Verge Dolorosa, i després la varen dipositar al costat de les primeres grades del presbiteri. A continuació varen passar en primer lloc a venerar la imatge el clergat, membres de la prohomonia, «sobreposats» i de l'Associació de Confraries de Penitents de Palma, encapçalats pel president, Tomàs Darder, i pels fidels.

El Crist de Santa Creu recorregué la barriada de Sant Pere  
La processó del Sant Crist de la Santa Creu, coneguda antigament com la processó del Silenci, recorregué alguns dels principals carrers de la popular barriada marinera del puig de Sant Pere en la que està considerada la processó amb més encant de la Setmana Santa de Palma. Representants de totes les confraries de Palma prengueren part en l'acte que destacà pel recolliment amb què es desenvolupà. Enguany com a novetat el Crist anava vestit amb una antiquíssima falda i la Dolorosa estigué custodiada per vuit legionaris, un nombre molt superior als d'altres anys. Conjuntament amb aquestes dues imatges també sortí el Crist de la Columna. La processó començà a les 20.30 hores a l'església de Santa Creu i es recollí una hora i mitja després, ja que és una de les processons més curtes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.