algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

L'art s'escoltà a la Seu a través de Patterson i Rimsky Korsakov

La Simfònica i els cors del Teatre Principal interpretaren les peces dels dos creadors

40094
Els cors de la Fundació Teatre Principal acompanyaren l'Orquestra Simfònica. Fotos: T. AYUGA.

La catedral de Palma acollí ahir vespre el concert L'art s'escolta a la Seu, que per cinquena edició consecutiva envaí la catedral de música el Dilluns Sant. El repertori consistí en l'estrena del Te Deum de Paul Petterson, a més d'una peça tradicional en el repertori de Setmana Santa, La gran Pasqua Russa, de Rimsky Korsakov. El recital, organitzat per la Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears (Fundatur), aplegà a la Seu nombroses personalitats de diferents àmbits i una gran quantitat de públic que, com cada any, es desplaçà a la catedral per fruir de la música.

Entre les autoritats presents al concert es pogué veure el president del Govern balear, Francesc Antich; el president del Parlament balear, Maximilià Morales; el batle de Palma, Joan Fageda; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar; el bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, i el general en cap de la zona militar de les Balears, Juan Yagüe. Entre altres personalitats, hi eren Carmen Matutes, directora de Fundatur; Francesc Conrado de Villalonga, delegat general de la Caixa a les Balears; Fernando Marquès, subdirector general de Sa Nostra; i els empresaris Pere Serra, Gabriel Escarrer i Gabriel Barceló.

Com ja és també tradicional, els reis Joan Carles i Sofia assistiren a la cita musical palmesana. Poc després de les 19.30 hores, els monarques arribaren a la Seu i saludaren les autoritats i els representants de Fundatur a la porta de l'Almoina. Minuts després començava el concert, precedit d'una breu presentació de la Fundació i del contingut del recital, que fou a càrrec de l'Orquestra Simfònica de Balears dirigida pel seu director titular, Geoffry Simon; i del cor i el cor infantil de la Fundació del Teatre Principal.

La coneguda peça de Rimsky Korsakov encetà el concert, seguida de l'estrena a Mallorca de la peça de Patterson Te Deum. Aquesta darrera, acabada pel compositor el 1988, es caracteritza perquè és una peça contemporània, però poc avantguardista, i en la qual el cor i les percussions tenen un gran protagonisme. La soprano d'origen suís Depphine Gilliot fou l'encarregada de posar veu a les parts per a solista. Un pic acabat el concert, els reis saludaren Geoffry Simon, director de l'orquestra; el compositor Paul Patterson; els directors dels cors, Francesc Bonnín i Maria Francesca Mir; la solista Depphine Gilliot i el gerent de l'Orquestra Simfònica, Gori Marcus.

Dues èpoques
Una de les característiques destacades del concert d'ahir al temple catedralici de Mallorca va ser el fet que, amb les dues peces que s'interpretaren, es va poder fruir de dues èpoques diferenciades i importants de la història de la música. Així, Rimsky Korsakov, un dels compositors destacats del segle XIX, va compartir protagonisme amb una peça contemporània, de final del segle XX, escrita per l'anglès Paul Patterson.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.